Els vuit presentadors de "Manual de supervivència"
Els vuit presentadors de "Manual de supervivència"
Demà, dijous, a les 22.45

Què vol dir dins i fora?, a l'estrena de "Manual de supervivència"

Demà, a les 22.45, TV3 estrena "Manual de supervivència", un manual de tretze capítols pensat per ajudar qualsevol persona vinguda de fora a sobreviure a Catalunya, però, sobretot, pensat perquè els catalans s'entenguin millor a ells mateixos.

Vuit catalans nous, procedents de diferents llocs del món, del Brasil, de l'Índia, del Quebec, del Regne Unit, del Marroc, de Benín, de Mèxic i d'Alemanya, intentaran entendre aquest lloc curiós que s'anomena Catalunya, on la gent seuen cara a cara per parlar pel mòbil, donen cops de bastó a un pobre tronc per Nadal i reben bastonades quan van a votar. Un manual pràctic sobre com cal comportar-se en aquesta societat, que posarà l'espectador davant de la mirada nova d'un grup d'homes i dones, però, sobretot, davant dels seus propis prejudicis.

El programa és un "docushow" pur, amb moltes seccions, un ritme trepidant i l'humor com a element transversal. Cada una de les situacions provocades, dels gags generats, dels monòlegs i de les seccions fixes tenen un mateix objectiu: fer riure i divertir.

"Manual de supervivència" és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Batabat.

Primer capítol

La primera lliçó del manual de supervivència és una qüestió bàsica: què vol dir ser català? I com que, aquí, a diferència d'altres llocs, per saber si s'és o no català no n'hi ha prou de mirar què diu el DNI, s'han hagut de fer altres preguntes. Per exemple: és català qui viu i treballa a Catalunya? Es pot ser català si et fa pena menjar cargols? És més catalana una persona de divuit anys nascuda a Girona o una persona immigrada que fa trenta anys que viu aquí? Per donar-hi resposta, els protagonistes del manual faran coses com llevar-se a les sis del matí per fer de pagès, fer de venedor en un mercat ple d'indígenes o fer passar un test d'ADN que demostrarà que no tothom és descendent de Guifré el Pilós. I les Sey Sisters explicaran com és que costa tant reconèixer una persona negra com a catalana si la patrona de Catalunya és la Moreneta.

tv3.cat/manualdesupervivència

facebook.com/manualdesupervivenciatv3

twitter.com/manualtv3

instagram.com/manualdesupervivenciatv3

Anar al contingut