Mariola Dinarès
Mariola Dinarès

"Popap" dedicarà un especial a la protecció del català al sector audiovisual i a les xarxes

Aquest dilluns, el programa "Popap", amb Mariola Dinarès, dedicarà un especial a la protecció del català al sector audiovisual i a les xarxes arran de la Llei de l'audiovisual que prepara el govern espanyol

L'avantprojecte de la nova llei espanyola de l'audiovisual no inclou quotes per a les altres llengües que hi ha a l'Estat, i d'acord amb els últims estudis l'ús del català està en clar descens. Què hi cal fer? S'ha d'obligar per llei a plataformes i tecnològiques a incloure'l?

Mariola Dinarès s'envoltarà d'especialistes del sector i de creadors de continguts a les xarxes. Amb la col·laboradora Mariola Cubells, experta en televisió i continguts audiovisuals, analitzaran la llei audiovisual de França, del Canadà i de Suïssa.

Amb el cofundador i director editorial de Filmin i Filmincat, Jaume Ripoll, s'analitzarà el funcionament del sector i què ha suposat l'aposta de Filmin pel català. Amb l'advocat especialitzat en drets digitals Víctor Roselló es valorarà fins a quin punt es poden aplicar obligacions i quotes a les grans tecnològiques i plataformes que operen a tot el món.

La segona part del programa se centrarà en l'opinió de creadors de contingut a les xarxes socials i altres veus del sector, amb el creador Roc Massaguer "Outconsumer", Elena Neira, professora dels estudis de Comunicació de la UOC i experta en Plataformes, la lingüista Carme Junyent, Joan Solé "Joandorino", de la comunicat Xboxers catalans, i Àlex Hinojo activista i coordinador digital de l'Institut Ramon Llull.

El programa, presentat i dirigit per Mariola Dinarès, s'emet de dilluns a divendres, a les 13.05, per Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

Anar al contingut