Núria Llorach: "Estem repensant l'àrea d'Esports per protegir el servei públic en aquest àmbit"

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control de l'actuació de la Corporació al Parlament de Catalunya.

A la sessió d'avui, Núria Llorach ha defensat la necessitat de mantenir una finestra estable als mitjans de la CCMA per a l'esport català: "La promoció i la difusió de l'esport català i en català és servei públic i ens pertoca, no s'ha de recular en cap dels àmbits de normalització de l'ús del català". En aquest sentit, Llorach ha avançat que s'està treballant en un pla estratègic per a aquest àmbit: "Redefinirem l'àmbit de cobertura esportiva de manera que protegim aquest servei públic que el Parlament de Catalunya ens ha encomanat".

La presidenta en funcions també ha abordat la recent renúncia de Christian Garcia al capdavant de la direcció d'Esports de la Corporació per motius personals: "Amb l'aprovació avui de la seva compareixença, ell mateix podrà oferir les explicacions que calguin".

Sobre el documental "El cas Rosell", Vicent Sanchis ha recordat que el Consell Professional d'Informatius de TV3, l'únic òrgan intern que ha analitzat el tema a fons en contacte amb totes les parts, no ha considerat que es pugui parlar de censura i per això es va decidir emetre'l. I ha afegit: "No tinc res a veure amb les modificacions de continguts que tinguin a veure amb la direcció corporativa d'Esports."

En aquest sentit, i sobre l'organigrama de la direcció de la CCMA, Núria Llorach ha subratllat que aquesta és una àrea que pertoca al Consell de Govern i que s'abordarà, com sempre s'ha fet, en aquest àmbit: "El Consell de Govern prendrà una decisió pròximament".

El 10 de juny, la CCMA va presentar l'acord amb el Departament de Cultura per al foment d'obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació, a partir d'una aportació Cultura de 6 milions euros per a la producció de nous projectes audiovisuals d'àmbit cultural: "Aquesta aportació d'oxigen per al sector audiovisual independent és importantíssim", ha reblat Llorach.

Pel que fa a la programació feta pels mitjans durant la pandèmia de la Covid-19, Vicent Sanchis ha lloat la feina dels professionals i n'ha fet un balanç del tot positiu: "Hem hagut de forçar, inventar, treballar en nous formats de televisió, improvisar". També ha volgut posar en valor l'èxit del programa informatiu infantil "InfoK", que ha arribat a tenir 173.620 usuaris únics al maig i que actualment és el programa amb més audiència digital a la carta de tota la CCMA, amb més de 15,6 milions de reproduccions de vídeo durant el confinament. "Amb la prioritat d'arribar al públic infantil i juvenil, hem de poder dotar de més recursos l'"InfoK" i el Super3."

El director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, també ha mostrat la seva satisfacció per les fites aconseguides: "Després del 14 de març ha canviat tot; més de 40 programes de Catalunya Ràdio s'han fet des del confinament... Hem de prendre nota del que hem après i continuar fent una programació de servei públic, donant suport a la cultura i l'entreteniment i a allò que requereixi la societat en cada moment." Per això, ha dit, "no hi haurà temporades tancades, com a mínim fins al 31 de desembre".

Gordillo sí que ha anunciat, però, que de cara a l'estiu, Albert Segura s'ocuparà d'"El matí de Catalunya Ràdio" i Adam Martín de les tardes; i ha avançat la continuació dels programes "Crims", "Dies de ràdio", "Tot costa" o "La fonda", a més del "Cafè Amèrica", sobre l'actualitat del Festival Grec.

ccma.cat

Anar al contingut