Francesc Orella és el professor de filosofia Merlí Bergeron a "Merlí"
Francesc Orella és el professor de Filosofia Merlí Bergeron a "Merlí"

"Merlí" tindrà adaptacions a França i a Itàlia

L'emblemàtica sèrie original de TV3, produïda per Veranda i que distribueix LS Distribution, ha obtingut un gran èxit internacional.

Amb el títol de "La Faute à Rousseau" i produïda per DEMD, la versió francesa ja ha rodat la primera temporada i s'emetrà a France 2 el 2021. L'adaptació italiana de Banijay Studios Itàlia per a Rai 1 ha començat el rodatge fa poc i es dirà "Un professore".

"Merlí", l'emblemàtica sèrie de TV3 produïda per Veranda i creada per Héctor Lozano, ha obtingut un gran èxit internacional. Distribuïda per LS Distribution, la història del peculiar professor de filosofia, que s'ha convertit en un autèntic fenomen a Amèrica Llatina, tindrà dues adaptacions a Europa. França i Itàlia preparen les seves pròpies versions de la ficció, que es va emetre originalment a la televisió catalana durant tres temporades.

La productora DEMD (Madiawan Group) ha acabat el rodatge de la primera temporada de "La Faute à Rousseau". La versió francesa s'emetrà a France 2 el 2021 i tindrà vuit episodis. Protagonitzada per Charlie Dupont (que donarà vida al professor Benjamin Rousseau), al costat d'Anny Duperey i Samira Lachhab, la sèrie està dirigida per Adeline Darraux i Octave Raspail i compta amb guió de Thomas Boulle, Agathe Robilliard, Ludovic Abgrall, Laura Raynaud, Laure Mentzel, Joris Morio i Cécile Polard.

Recentment, Itàlia també ha començat el rodatge de la seva pròpia versió de "Merlí". Aquesta adaptació, produïda per Banijay Studios Itàlia per a Rai 1, portarà per títol "Un professore" i tindrà dotze episodis. Estarà protagonitzada per Alessandro Gassmann en el paper de professor de Filosofia Dante Balestra. Dirigida per Alessandro d'Alatri, està escrita per Sandro Petraglia, Fidel Signorile, Valentina Gaddi i Sebastiano Melloni.

"Merlí", que ha tingut un extens recorregut internacional i s'ha pogut veure en territoris com els Estats Units (parla hispana), Amèrica Llatina, l'Índia o Portugal, gira al voltant d'un professor de filosofia, Merlí Bergeron, (Francesc Orella). Com si d'un nou Aristòtil es tractés, Merlí escollirà un grup d'alumnes de Batxillerat per tal d'ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar-se les coses. Aquest professor atípic, amb moltes cares, desconcertarà a tot aquell que l'envolta i incentivarà els seus alumnes a fixar-se objectius, utilitzant mètodes de vegades censurables. Després de l'èxit aconseguit per la ficció, Movistar + ha dut a terme, al costat de Veranda, un "spin-off" titulat "Merlí: Sapere Aude", que segueix Pol Rubio, l'alumne predilecte de Merlí, mentre estudia Filosofia a la Universitat, i que emetrà la segona temporada el 2021.
 

LS Distribution, un agent global clau en la distribució de contingut

LS Distribution, anteriorment Lagardère Studios Distribution fins que es va unir al grup Mediawan, és un dels agents clau de França en distribució de contingut i coproducció internacional, amb un variat catàleg de prop de 10.000 hores de programació. La riquesa del seu catàleg reflecteix:

· una finestra única que cobreix tots els gèneres: ficció original, sèries d'èxit i programes guardonats, llargmetratges, documentals, animació i actuacions filmades.

· la seva estreta sinergia amb els productors, acompanyant-los en la recerca de finançament i desenvolupament de projectes amb ambicioses coproduccions internacionals.

· relacions especials amb les principals emissores i plataformes, i amb socis de renom a França i a tot el món.

Sobre Veranda

Veranda és una productora audiovisual amb seu a Barcelona que forma part de Mediawan des de l'octubre del 2020, i que compta amb anys d'experiència en el sector.

Liderada per Ignasi Comillas i Aitor Montánchez, s'enfoca en la producció de ficció, entreteniment, documentals i contingut publicitari per a televisió i plataformes digitals. Ha produït més de 500.000 minuts i ha realitzat més de 200 produccions, que ja s'han vist en més de 50 països, amb importants reconeixements. Alguns exemples de les seves produccions són "Merlí Sapere Aude", "Persona infiltrada", "Merlí", "Oh Happy Day" o "Catalunya Directe".

Sobre la CCMA i TV3

La Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals (CCMA) és l'ens públic que gestiona els mitjans de comunicació audiovisuals de la Generalitat de Catalunya, els canals de Televisió de Catalunya, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio i els seus continguts digitals.

El model de Televisió de Catalunya s'inscriu en el de les televisions públiques nacionals d'Europa, i la seva programació s'inspira en el compromís amb els valors socials i democràtics, el pluralisme i el servei als ciutadans. Reflex de la diversitat de la societat catalana, TV3 és una televisió oberta a el món que prioritza la qualitat, busca la innovació i promou un estil propi en els seus continguts.

Al mateix temps, aspira que la seva oferta arribi al màxim nombre possible de telespectadors. La seva voluntat de projecció exterior ha permès que molts dels seus programes i de les seves ficcions hagin obtingut al llarg dels anys un ampli reconeixement internacional. Sèries com "Polseres vermelles", "Nit i dia", "Benvinguts a la família", "Merlí" o "Les de l'hoquei" han viatjat per tot el món.

tv3.cat/merli

facebook.com/MerliTV3

twitter.com/MerliTV3

Anar al contingut