Divendres, a les 23.15

La segona temporada de "Rutes d'Euskal Herria", al 33

Demà, divendres, a les 23.15, el 33 inicia l'emissió de la segona temporada de "Rutes d'Euskal Herria", una aproximació a les ciutats del País Basc, amb dos episodis: La ruta del vi i "Las carrerades de les Bardenas".

"Rutes d'Euskal Herria" és una sèrie documental que acosta l'espectador, des d'una perspectiva única, a la realitat de les ciutats del País Basc, els seus cims, la seva costa, els seus pobles singulars, la seva arquitectura o la seva ruta del Camí de Santiago, entre altres llocs de gran bellesa.

La ruta del vi

Una antiga ruta del comerç medieval portava les botes de vi des dels ceps de les riberes de l'Ebre fins a l'interior d'Àlaba a través dels difícils ports de la serra de Cantàbria. El camí recorre l'extrem sud de La Rioja alabesa passant per vinyes, boscos i ciutats emmurallades que havien defensat la frontera occidental de l'antic Regne de Navarra. Aquest viatge submergirà l'espectador en cellers subterranis i li mostrarà uns colors naturals de gran bellesa. És la històrica ruta del vi.

Las carrerades de les Bardenas

Aquest capítol mostra les velles carrerades reials que travessen de nord a sud un dels paisatges més secs i desolats de tot Europa. Uns polsosos camins de pastors que van fins a Tudela i l'oasi de les fèrtils ribes de l'Ebre. Se segueixen les petjades de milions d'ovelles i de generacions de pastors per les carrerades de Las Bardenas.

tv3.cat/

Anar al contingut