Dilluns, a les 22.05

La segona part del cas Permanyer, a "Crims"

Dilluns, a les 22.05, a TV3, un nou capítol de la segona temporada de "Crims", la sèrie de "true crime" creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

La tarda del 27 de setembre del 2004, Anna Permanyer es dirigeix a fer una breu gestió a l'edifici Atalaya. Entra a l'edifici, però no en torna a sortir. Anna Permanyer ha desaparegut completament i ningú sap per què.

Anna Permanyer és una psicòloga i mare de família. La tarda del 27 de setembre del 2004 es dirigeix a fer una breu gestió a l'edifici Atalaya, a la confluència entre Diagonal i avinguda Sarrià de Barcelona. L'Anna hi té un pis en lloguer, i la seva llogatera està interessada a llogar-li també la plaça d'aparcament i potser el traster. Un cop entra a l'edifici, no en torna a sortir. Anna Permanyer ha desaparegut completament i ningú sap per què.

Tota la ciutat es veu colpida preguntant-se què s'amaga darrere la desaparició sobtada d'aquesta mare de família. Sembla que tot ha estat un segrest, però els dies passen i no se'n té cap notícia, fins que una trucada ho canvia tot.

I després, "La bibliotecària Helena Jubany" (capítol 1)

El primer capítol del cas comença la matinada de l'1 al 2 de desembre del 2001, a Sabadell, amb una noia de 27 anys morta. És Helena Jubany i el seu cos apareix en un pati interior, nu i ple de cremades. Ben aviat els investigadors descobreixen que l'han drogat amb somnífers i que algú l'ha tirat des del terrat d'un edifici de pisos. Una de les seves millors amigues explica a la policia que la víctima va rebre dues cartes anònimes abans de morir. En una hi ha una referència a la Unió Excursionista de Sabadell (UES), de la qual Helena era sòcia. Els escrits fan que la policia se centri en els amics de la UES i sospita sobretot d'una de les seves amigues, Muntsa Careta, i de la seva parella, Santi Laiglesia. Però ningú troba el mòbil. Per què van matar Helena Jubany?

"Crims", una sèrie de "true crime"

"Crims", la sèrie de "true crime" de TV3, creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

Carles Porta torna a presentar els casos des de l'estudi de ràdio amb una petita introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanyarà tot el capítol, amb el seu to i estil que atrapen i connecten amb l'espectador.

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

La sèrie, amb els nous 12 capítols, tornarà a crear seqüències i construirà personatges amb els quals l'espectador viurà un còctel de tensió i emocions: històries reals explicades amb elements i recursos de ficció. El cas de Ricardo Piris, el crim del carrer Santaló, les desaparicions de la urbanització de Ca n'Amat o el crim de la flor a l'orella, entre d'altres, són alguns dels nous casos, un total de nou, que es presentaran en aquesta nova temporada.

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada.

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

Anar al contingut