Una imatge de "Berenàveu a les fosques", dirigida per Sílvia Quer.
Una imatge de "Berenàveu a les fosques", dirigida per Sílvia Quer.
Dijous, a les 20.00

La coproducció de TV3 "Berenàveu a les fosques" es presenta demà al Zoom Festival 2021

Aquest dijous, 25 de novembre, a les 20.00, el Cinema Ateneu d'Igualada acollirà la projecció de la pel·lícula "Berenàveu a les fosques". Aquesta coproducció de TV3 i NewCo Audiovisual, dirigida per Sílvia Quer, es presenta en el marc de la 19a edició del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya i competirà a la Secció Oficial en la categoria de Ficció.

L'estrena a la televisió de "Berenàveu a les fosques" serà la nit del dilluns 20 de desembre a TV3.

La pel·lícula "Berenàveu a les fosques" és una coproducció de TV3 amb NewCo Audiovisual que ha dirigit Sílvia Quer i protagonitzen Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero, amb la col·laboració de Ferran Rañé i Georgina Amorós. Basada en el text teatral de Josep Maria Benet i Jornet, l'adaptació audiovisual és de Lluís Maria Güell i Sílvia Quer, amb edició i revisió del text de Pere Riera.

El llargmetratge, que narra les penúries d'una família a la postguerra, se centra en un grup de set personatges de la classe obrera que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida. L'argument s'organitza en dues línies de temps: l'any 1971, la Fanny, en assabentar-se de la mort en un accident de cotxe dels pares de la Montserrat, decideix escriure-li una carta. A partir d'aquí tots dos personatges s'intercanviaran un total de vuit cartes en què repassaran els esdeveniments ocorreguts vint anys abans. Les ànsies de llibertat, l'amor i les traïcions afectaran, d'una manera o altra, uns personatges que l'únic que busquen és sobreviure en temps difícils.

La presentació de "Berenàveu a les fosques" es farà demà al Cinema Ateneu d'Igualada, després de l'estrena, ahir, de la pel·lícula "El metralla", que va inaugurar el Zoom Festival. La coproducció de TV3 i La Drecera Produccions "El metralla", dirigida per Jordi Roigé, és un llargmetratge ambientat durant la Guerra Civil Espanyola, protagonitzat per Joan Pera i Roger Pera, la primera vegada que pare i fill comparteixen un projecte cinematogràfic. La història se centra en dos personatges totalment antagònics, mossèn Joan i el milicià comunista Paco el Metralla, que es veuen obligats a passar una bona part de la guerra del 1936 amagats a les mateixes golfes, a casa de la Pepeta (Mercè Pons). Durant aquests anys només rebran la visita de l'Aurora (Cristina Brondo), una antiga companya del Metralla, que fuig a l'exili. Aquesta història, explicada en un to de tragicomèdia, ofereix una nova mirada del conflicte, en què l'odi dona pas a la reconciliació i a l'amistat profunda.

Pel·lícules per a televisió coproduïdes per TV3, "El metralla" i "Berenàveu a les fosques" han estat seleccionades per participar a la Secció Oficial del Zoom Festival i optaran al premi de la categoria de Ficció. En aquesta edició del certamen, que se celebra fins diumenge, gairebé cinquanta produccions competeixen a la Secció Oficial en les categories respectives, de les quals  vuit tenen la participació de TV3. A més de l'apartat de Ficció, han estat seleccionats els programes "Revolució 4.0" i "Gent de mercats", en Cultura; "Cover", "A2veus" i "Canvi de xip", en Entreteniment, i "Messi, el desè art", en Informatius i Esports.

El Zoom és el festival internacional, organitzat per l'Ateneu Igualadí, que dona visibilitat als continguts audiovisuals de qualitat, en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut