Jornada de donació de sang a TV3 i Catalunya Ràdio oberta a espectadors i oients

Aquest dijous, 14 de juny, és el Dia Mundial del Donant de Sang i TV3 i Catalunya Ràdio s'han afegit a aquesta celebració amb una jornada de donació de sang, en què es convida els espectadors i els oients a participar-hi al costat dels treballadors. A més, els que ho facin a TV3 tindran la possibilitat de fer una visita guiada a les instal·lacions de Sant Joan Despí. Òscar Fernández i Empar Moliner, les veus del "Catalunya migdia" de Catalunya Ràdio, són les cares de la campanya de promoció de la jornada de donació que ha fet el Banc de Sang i Teixits per animar la ciutadania a venir a donar sang.

Entre les 9.00 i les 20.00, al vestíbul del plató 1 de TV3, s'instal·laran nou lliteres per acollir les donacions de treballadors i visitants. Les visites a les instal·lacions es faran a les 10.30, 12.00, 16.00, 17.30 i 19.00 i podran assistir-hi les persones que s'hagin inscrit per fer la donació a la web del Banc de Sang i Teixits.
 
A Catalunya Ràdio, la jornada de donació de sang també es farà entre les 9.00 i les 20.00. Oients i treballadors podran fer la donació a l'autocar del Banc de Sang que hi haurà al davant de l'accés principal de l'emissora, com s'ha fet en les edicions anteriors. Els oients que vagin a donar sang compartiran la jornada amb l'Òscar Fernández i l'Empar Moliner i amb moltes cares i veus de Catalunya Ràdio.

 

Difusió a les xarxes socials: #donarsang

El 14 de juny és una jornada especial per als donants de sang, que aquest any se celebra amb el lema "Dona el millor de tu, dona sang". Per aconseguir la màxima difusió de les donacions que es faran a TV3 i a Catalunya Ràdio i donar suport al Dia Mundial del Donant i a les accions del Banc de Sang, es farà servir l'etiqueta #donarsang a les xarxes socials.

 

Per què cal donar sang?

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Tot i que generalment a Catalunya hi ha prou sang, en certes èpoques de l'any, com per exemple l'estiu, s'han de fer molts esforços per aconseguir les donacions necessàries. A més, al banc de sang hi ha d'haver reserves per si hi ha una gran emergència. La situació òptima és tenir sang per a 7-9 dies de consum, i això no sempre s'aconsegueix.

Per poder donar sang només cal pesar 50 quilos o més i ser major d'edat. Els homes poden donar-ne quatre cops l'any i les dones, tres, i se'n pot donar fins als 70 anys.

 

ccma.cat

tv3.cat

catradio.cat