Jordi Pujol fa una crida a la responsabilitat dels partits perquè pactin uns pressupostos realistes

L'expresident de la Generalitat creu que els grans reptes de país com la llengua o el pacte fiscal també s'han de plantejar ara, tot i la crisi econòmica.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat als partits catalans que s'avinguin a pactar els pressupostos del govern per evitar que el país pugui arribar a fer fallida. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'expresident ha dit que és inacceptable que s'ataqui la llengua, però, al mateix temps, ha defensat la necessitat de tirar endavant uns pressupostos realistes: "El que no podem és permetre que s'ataqui la llengua. Però tampoc no podem fer que arribi un moment que Catalunya hagués de fer fallida gairebé, que se l'hagués d'ajudar. Però aleshores què passaria? Que perdríem de fet l'autonomia". Pujol ha afegit: "El PP, el PSC, Esquerra Republicana, etcètera, que sàpiguen que tenen una patata molt calenta, i que CiU i la Generalitat també, més que ningú."

En tot cas, Jordi Pujol ha assegurat que la crisi econòmica no pot impedir que es parli també en aquests moments dels grans reptes de país: "Ara també s'ha de parlar d'això perquè nosaltres estem en una situació difícil quant a futur com a poble", i ha concretat: "Ara també s'ha de plantejar el tema de la immersió i el tema de la llengua i el tema del pacte fiscal, i tot això no es pot deixar per demà passat. Aquesta lliçó jo ja me la tinc apresa i algunes vegades l'he practicada amb no prou bons resultats."

Sobre la immersió lingüística, Pujol ha assenyalat que ha estat respectuosa amb el castellà i que sense aquest model hi hauria molta gent que no parlaria el català: "La gent que té ara 35, 36, 37 anys, molts d'ells han funcionat amb la immersió lingüística. Tota aquesta gent sap parlar castellà, segur que sap parlar castellà. I molts que potser, segur, que no sabrien parlar català o que el parlarien amb molta més dificultat, gràcies a la immersió lingüística doncs també saben parlar català i molts d'ells el parlen molt."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut