Imatge d'"Un amor" d'Isabel Coixet amb Laia Costa - © Alfredo Tobía

Isabel Coixet acaba el rodatge d'"Un amor", amb la participació de TV3

Finalitza el rodatge d'"Un amor", l'última pel·lícula d'Isabel Coixet, protagonitzada per Laia Costa, Hovik Keuchkerian, Hugo Silva, Luis Bermejo, Ingrid García-Jonsson i Francesco Carril.

Filmada a La Rioja, "Un amor", basada en la novel·la homònima de Sara Mesa, és una producció de Buenapinta Media, Perdición films i Monte Glauco AIE, amb la participació de TV3.

Ahir va concloure el rodatge d'"Un amor", la nova pel·lícula d'Isabel Coixet. Reconeguda amb el Premi Nacional de Cinematografia i amb la Medalla Chevalier des artes et des lettres del Ministeri de Cultura Francès, Coixet compta amb nombroses nominacions i premis Goya, entre molts altres guardons, inclosos els Goya a millor pel·lícula per "La llibreria" o "La vida secreta de les paraules".

Basada en l'exitosa novel·la homònima de Sara Mesa ("Un amor", publicada a Anagrama) i amb guió de la mateixa Coixet i l'escriptora, periodista i guionista Laura Ferrero, el rodatge de la pel·lícula ha transcorregut al llarg de cinc setmanes i mitja en localitzacions de La Rioja com Nalda, Ribafrecha i Villalobar.

La pel·lícula està protagonitzada per Laia Costa, (guanyadora del Goya a millor actriu en la recent edició per "Cinco Lobitos", Costa va captivar la crítica internacional pel seu treball a la pel·lícula alemanya "Victoria". És el seu segon treball amb Coixet després de protagonitzar "Foodie Love", sèrie creada i dirigida per la guionista i realitzadora per a HBO) i Hovik Keuchkerian (guardonat pel seu treball protagonista a la sèrie "Antidisturbios" de Rodrigo Sorogoyen, Keuchkerian és conegut per la seva participació en la popular sèrie "La casa de papel". Just acaba el rodatge de "Reina Roja". En cinema se l'ha vist a "Rainbow", "Assasin's Creed" o "Alacrán enamorado").

En paraules de Laia Costa: "Hem viscut un procés creatiu intens, de la mà d'Isabel i la seva font inesgotable de màgia i matisos, un equip entregat, ple de talent, cuidant-nos els uns als altres, i un element importantíssim: La Rioja, que més enllà de l'escenari, ha estat una llar".

Per la seva banda, Hovik Keuchkerian apunta: "M'heu demanat una breu valoració en quatre línies del que ha suposat per a mi rodar Un amor, me'n sobren tres: Treballar amb Isabel Coixet és simplement inspirador".

Completen el repartiment Hugo Silva (nominat als Premis de la Unió d'Actors a millor actor en Producció Internacional per "Top Boy"; "Mi gran noche", i les sèries "Mentiras pasa", "El ministerio del tiempo" i "Los hombres de Paco"), Luis Bermejo (nominat al Goya a millor actor pel seu treball a "Magical girl"; "Rainbow", o "Mientras dure la guerra"), Ingrid García-Jonsson (Nominada al Goya a millor actriu revelació a el seu debut cinematogràfic per "Bella joventut"; "Explota explota", o "Veneciafrenia") i Francesco Carril (premiat a millor actor als festivals de cinema d'Argentina -BAFICI- i Cinespaña de Tolosa, Carril ha treballat en nombroses pel·lícules de Jonás Trueba com "Teneis que venir a verla"; "La virgen de agosto", o "Los ilusos", entre altres títols).

A l'apartat tècnic, Bet Rourich ha estat al capdavant de la direcció de foto. Isabel torna a coincidir amb professionals amb qui ja ha treballat com Eva Taboada (direcció de producció); Uxua Castelló (direcció d'art); Jordi Azategui (muntatge); Albert Gay (so); Suevia Sampelayo (vestuari), o Ainhoa ​​Eskisabel (maquillatge). Al capdavant de perruqueria ha estat, en aquesta ocasió, Izaskun Macua Ruiz.

"Un amor", film que ha comptat a l'equip amb un total de 246 persones entre actors i tècnics i amb un 80% de dones, és una producció de Marisa Fernández Armenteros per Buenapinta Media (productora de la premiada a la recent edició dels Premis Goya "Cinc lobitos" o la nominada a l'Oscar "El agente topo"), Sandra Hermida i Belén Atienza per a Perdición Films (Hermida i Atienza compten a la seva filmografia amb part dels títols de més èxit del cinema espanyol, com "L'orfenat " o "Lo imposible" , i tenen pendent d'estrena l'esperada "La sociedad de la nieve" de JA Bayona. També juntes compten amb títols com "El secreto de Marrowbone" o "L'innocent") i Monte Glauco AIE amb la participació de RTVE, TV3, MOVISTAR PLUS+, l'ICAA i el Govern de La Rioja.

La pel·lícula serà distribuïda a Espanya per Bteam Pictures (productora i distribuïdora, compta a la seva filmografia amb títols com "Cinc lobitos", "La Maternal", "Mantícora", "Les nenes" o "20.000 especies de abejas", pel·lícula que acaba d'aconseguir l'Ós de Plata a la Millor Interpretació Femenina a la Berlinale o la Biznaga d'Or a la Millor Pel·lícula al Festival de Màlaga, entre altres guardons), les tres últimes compten amb la participació de TV3. De les vendes internacionals se n'encarrega Film Constellation.

SINOPSI:

Després d'escapar de la seva angoixant vida a la ciutat, Nat (Laia Costa), de trenta anys, troba refugi al petit poble de La Escapa, al més profund de l'Espanya rural. En una casa rústica i en ruïnes, acompanyada d'un gos salvatge i tosc, aquesta noia mira de reconstruir la seva vida. Després d'enfrontar-se a l'hostilitat del seu propietari i la desconfiança dels habitants del poble, Nat es descobreix a si mateixa acceptant una inquietant proposta sexual del seu veí Andreas (Hovik Keuchkerian). A partir d'aquesta estranya i confosa trobada sorgeix una passió devoradora i obsessiva que consumirà Nat completament i farà posar en qüestió el tipus de dona que creu ser.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut