Impaciència i temptació, diumenge, a "Economia en colors"

Aquest diumenge, a les 22.30, TV3 emetrà el setè capítol d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat pel periodista Tian Riba. El programa, que manté el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aquesta segona temporada aprofundeix en conceptes més concrets. En aquest capítol, s'experimentarà amb la temptació i la impaciència.
Xavier Sala i Martín i Tian Riba

Xavier Sala i Martín i Tian Riba

Un dels experiments més cèlebres de la història és el Marshmallow Test. Un professor d'Stanford (Califòrnia) va posar a uns quants nens, d'un en un, sols davant d'un caramel en una habitació blanca amb la promesa que si no se'l menjaven, els en donaria dos. Què va fer cada nen? I, més important, com els ha anat la vida als qui van tenir paciència i als qui no? El programa reproduirà l'experiment i descobrirà quines conseqüències econòmiques té la paciència i la impaciència. També es parlarà de la importància de la constància amb el jugador de bàsquet Pau Gasol i amb la presentadora de l'InfoK, Laia Servera.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest és un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les que en cap cas perdran el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura es manté com una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema es va desenvolupant a través d'un viatge per diferents escenaris, experiments i personatges, acompanyat de Tian Riba.

 

tv3.cat/economiaencolors

twitter.com/EconomiaColors