Imatge del nou film de Cesc Gay 'Historias para no contar'
Imatge del nou film de Cesc Gay 'Historias para no contar'

"Historias para no contar", la nova proposta de Cesc Gay, amb la participació de TV3, al Festival de Sant Sebastià

"Historias para no contar", la nova pel·lícula de Cesc Gay, amb la participació de TV3, es podrà veure al Festival de Cinema de Sant Sebastià el 22 de setembre en la que serà la seva estrena a escala estatal, després del seu pas per Toronto. La pel·lícula arribarà als cinemes el 25 de novembre, distribuïda per Filmax.

La pel·lícula se suma a la llista amb altres sis títols coproduïts o participats per TV3: "Suro", de Mikel Gurrea; "La maternal", de Pilar Palomero; "Girasoles silvestres", de Jaime Rosales, i "El sostre groc", d'Isabel Coixet, tots amb participació de TV3, seran a la Secció Oficial. També amb participació de la cadena, "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, i "Los renglones torcidos de Dios", d'Oriol Paulo, seran presents a la Secció Perlak del festival.

Després de "Sentimental", també amb la participació de TV3, Cesc Gay presenta la seva nova comèdia, que té un repartiment estel·lar format per Antonio de la Torre, Maribel Verdú, Jose Coronado, Quim Gutiérrez, Anna Castell, Javier Rey, Verónica Echegui, Àlex Brendemühl, María León, Chino Darín, Brays Efe, Alexandra Jiménez, Nora Navas, Alejandra Onieva i Eva Reyes. 

La pel·lícula es podrà veure dins de la secció "Galas de RTVE" de la 70a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que se celebrarà del 16 al 24 de setembre. "Historias para no contar" arribarà a Donostia després de la seva estrena mundial al Festival de Toronto unes setmanes abans. 

"Historias para no contar" és una comèdia coral de cinc relats. En paraules de Cesc Gay: "Se centren en la vida sentimental dels nostres protagonistes i estan explicats amb molta acció i ritme, en un to i amb un humor molt àcids, com el mateix títol ja insinua." Encara que, segons Gay: "En totes les meves pel·lícules els homes són els protagonistes; aquesta vegada, a ‘Historias para no contar', m'atreveixo que elles també ho siguin, encara que la meva mirada sempre va dirigida cap a ells i, esclar, a la seva patètica incapacitat per afrontar les seves emocions." 

Es tracta del novè treball de Cesc Gay al capdavant de la direcció i escrit pel mateix Gay al costat de Tomàs Aragay ("Krámpack", "A la ciutat", "Ficció", "Una pistola a cada mà" i "Truman"). 

Sinopsi 

En clau de comèdia, "Historias para no contar" narra situacions en què ens podem reconèixer i que preferiríem no explicar o fins i tot voldríem oblidar. Trobades inesperades, moments ridículs o decisions absurdes... Cinc històries amb una mirada àcida i compassiva per la incapacitat de governar les nostres pròpies emocions. 

Produïda per Marta Esteban per a Imposible Films i Nocontarfilm, té la participació d'RTVE, Movistar Plus+ i Televisió de Catalunya, i el finançament d'ICAA, ICEC, Triodos Bank i ICO. Filmax s'encarregarà de la seva distribució als cinemes a Espanya, així com de les vendes internacionals. 

Anar al contingut