"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor"
"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor", d'Anastasi Rinos
PREESTRENA

Es preestrena el documental "Miquel Porter i Moix" dins la Setmana del Cineclubisme Català

Demà, a les 19.00, es preestrenarà a la Filmoteca de Catalunya el documental "Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor" sobre una de les figures clau de la història recent del cinema català. Amb el passi del documental d'Anastasi Rinos Martí s'inicia a la Filmoteca de Catalunya la Setmana del Cineclubisme Català.

Demà, 2 d'octubre, a les 19.00, es preestrena, a la Filmoteca de Catalunya, la coproducció de TV3, "Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor". La presentació, que comptarà amb part de l'equip de la pel·lícula, anirà a càrrec de Tariq Porter, coguionista del film i president de la Federació Catalana de Cineclubs, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

El documental d'Anastasi Rinos fa un recorregut per la vida de Porter, a través de persones que el van conèixer i amb entrevistes dins de la Universitat, un espai que representa bé la seva filosofia.

Durant l'acte també es faran entrega dels premis "José María Nunes". Uns guardons, que s'atorguen des del 2011, que reconeixen la tasca dels cineclubs i les seves activitats, així com a personalitats i institucions del món del cinema.

La preestrena de demà dona el tret de sortida a la 5a Setmana del Cineclubisme Català, que continuarà dimecres amb el llargmetratge "Restos de viento", de Jimena Montemayor; dijous, amb "El saló de música" de Satyajit Ray; divendres, "Gust de ciment", de Ziad Kalthoum; dissabte, "Helen, de Christine Molloy i Joe Lawlor, i acabarà diumenge, 7 de d'octubre, amb la cinta de Carla Simó "Estiu 1993".

"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor" és una coproducció de TV3 i Mallerich Films Paco Poch, amb el suport de l'ICEC.

Fitxa tècnica

Director: Anastasi Rinos
Guionistes: Tariq Porter i Anastasi Rinos
Productor: Paco Poch
Cap de producció: Joan Antoni Barjau
Director de fotografia: Fèlix Bonnín
Música: Boris Porter

 

tv3.cat/documentals

Anar al contingut