Dijous, a les 23.45

Els festivals musicals de l'estiu, a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.45, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. L'oferta dels festivals de música més enllà de la música, l'associacionisme i la cantant Suu, protagonistes d'un nou capítol marcià

En aquesta zona del planeta, molta gent inaugura l'estiu anant a un festival musical. Només aquest cap de setmana, per exemple, en coincideixen quatre que mobilitzaran molt de públic, el Canet Rock, el Cruïlla, el Rock Fest Barcelona i el Vida Festival. Davant de tantes opcions, els assistents què valoren? Només l'oferta musical o també altres incentius? Ho discutiran amb dos periodistes que han anat a centenars de festivals, Marta Salicrú de Ràdio Primavera Sound i Xavier Cervantes del diari Ara. També amb els programadors del cicle de conferències que organitza per primera vegada el Cruïlla Festival, el Cruïlla Talks, la periodista Agnès Marquès i el de la carpa dedicada als monòlegs de comèdia, la Cruïlla Comedy, l'humorista Tomàs Fuentes.

Com també, amb l'arquitecta Estefanía Pérez, responsable de l'ambientació del Vida Festival i amb el coordinador general del festival de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell.

Diuen que quan tres catalans es troben munten una associació, i que quan n'arriba un quart, s'escindeixen i munten dues associacions. Des del segle XIX, els ateneus han tingut un paper fonamental a Catalunya en la canalització dels anhels col·lectius per construir una societat més sòlida i promoure valors compartits per a la defensa de la cultura i la llengua catalanes. Avui, la Federació d'Ateneus de Catalunya compleix 35 anys i ha estat guardonada amb un dels Premis Nacionals de Cultura, que es lliuren aquest dijous 4 de juliol. Sobre la tasca i els reptes dels ateneus en parlaran en el reportatge amb Pep Morella, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya; amb el consultor cultural Pep Montes; amb Esteve Torrent, president del Centre Moral d'Arenys de Munt; amb Sílvia Espinach, membre de la Secció juvenil de Teatre del Centre Moral d'Arenys de Munt, i amb Edu Roca, de l'Esbart i Pastorets del Centre Moral d'Arenys de Munt.

Al seu compte d'Instagram, Susana Ventura, àlies Suu, penjava vídeos tocant la guitarra a casa seva. Feia versions i cançons pròpies com "Lligar no és lo teu". I als seus seguidors els agradaven tant que la van convèncer perquè gravés un disc, "Natural", que ha sigut un dels èxits de la temporada, i el 6 de juliol la porta al festival Canet Rock. Els marcians abdueixen la Suu perquè els expliqui com funciona això d'Instagram, i de passada, li demanen quatre consells per lligar en condicions.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa un seguit de propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana, les propostes són: Per amor a l'hart, festival d'arts de carrer, a l'Hospitalet de Llobregat; el festival de Llegendes de Catalunya de Sant Martí de Tous; el festival Poesia i +, al Maresme; el Deltebre Dansa, al Parc Natural del Delta de l'Ebre, i l'Atlàntida Film Fest de Palma.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut