El jaciment ibèric i medieval de l'Esquerda, a les Masies de Roda.
El jaciment ibèric i medieval de l'Esquerda, a les Masies de Roda.

El jaciment de l'Esquerda és el primer finalista del concurs "El monument favorit dels catalans"

El programa "Popap" de Catalunya Ràdio ha fet públic avui, 3 d'abril, el primer finalista del concurs "El monument favorit de Catalunya", que és el jaciment arqueològic de l'Esquerda, a les Masies de Roda, que ha obtingut 17.650 vots.

El jaciment ibèric i medieval de l'Esquerda, a les Masies de Roda (Osona) és el primer finalista del concurs "El monument favorit dels catalans", que amb 17.650 vots s'ha imposat al Monestir de Santa Maria de Ripoll, amb 11.716 vots, resultats que han fet públics avui, 3 d'abril, al programa "Popap", Mariola Dinarès i Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens.

Entre avui i el dimecres 10 d'abril, tindrà lloc la segona semifinal de la competició popular per decidir quina és la icona patrimonial de Catalunya del 2019, que enguany arriba a la quarta edició i que disputen la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i el Castell monestir d'Escornalbou, a Riudecanyes (el Baix Camp). La fase final entre els dos guanyadors d'aquestes dues semifinals es disputarà del 10 al 17 d'abril. La gran final es farà el mateix 17 d'abril, en directe, al programa de tendències a les xarxes socials de Catalunya Ràdio. Els concursants poden votar la seva opció preferida des d'avui a través del web sapiens.cat/monumentfavorit.

 

Instagram "stories" i bonus "Popap"

Un dia abans del final de cada fase del concurs s'obrirà una enquesta al "Popap" en què els monuments que s'enfronten a les semifinals i a la final es veuran les cares. L'enquesta començarà a les 13.30 del dia anterior del final de cada una d'aquestes fases i acabarà 24 hores després (a les 13.30 del dia en què es tanca la fase). L'enquesta es vehicularà al perfil d'Instagram del programa, mitjançant l'Instagram "stories".

El monument guanyador de l'enquesta rebrà el bonus "Popap", 2.000 vots extra que se sumaran als aconseguits al web del concurs. En el cas de la gran final, aquest bonus serà de 3.000 vots.

En el cas de la segona semifinal, l'enquesta s'obrirà a les 13.30 del 9 d'abril i es tancarà a les 13.30 del 10 d'abril. I en el cas de la gran final, l'enquesta s'obrirà a les 13.30 del 16 d'abril i es tancarà a les 13.30 del 17 d'abril.

Els resultats se sabran en directe al programa. Un cop tancada l'enquesta, els resultats finals seran visible als destacats del perfil d'Instagram del programa.

La primera edició del concurs la va guanyar la Seu Vella de Lleida; la segona, el castell de Cardona i, la tercera, el guanyador va ser el monestir de Santa Maria de Vallbona, que es va imposar amb 40.298 vots al Monestir de Sant Pere de Rodes, que en va obtenir 31.054.

El programa "Popap" s'emet de dilluns a divendres, de 13.00 a 14.00.

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

 

 

Anar al contingut