Àlvar Ordóñez.
Àlvar Ordóñez.

El debat dels candidats al Conselh Generau d'Aran, a Catalunya Informació i a TV3

Divendres, 24 de maig, a les 08.00, l'informatiu "Eth maitín d'Aran", de Catalunya Ràdio, amb Àlvar Ordóñez, acollirà el debat dels tres candidats al Conselh Generau d'Aran, Carlos Barrera, Paco Boya i Rafa Hinojosa. L'enregistrament es podrà seguir al "Telenotícies comarques" de TV3, a les 13.55, en desconnexió per a la Vall d'Aran.  

L'informatiu aranès "Eth maitín d'Aran", de Catalunya Informació, amb Àlvar Ordóñez, farà demà, 24 de maig, a les 08.00 del matí, en desconnexió per a la Vall d'Aran, un debat amb els candidats al Conselh Generau d'Aran de les tres formacions que tenen representació actualment en aquesta institució: Rafa Hinojosa, del Partit Renovador d'Arties e Garòs (PRAG); Paco Boya, d'Unitat d'Aran (UA), i Carlos Barrera, de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) i actual síndic d'Aran.

El debat tindrà una hora de durada i serà enregistrat i emès per l'informatiu "Telenotícies comarques" de TV3, a les 13.55, en desconnexió per a la Vall d'Aran. Per primera vegada, el debat dels candidats al Conselh Generau es podrà seguir també en directe per Facebook Live.

Els tres candidats debatran sobre temàtiques diverses com la problemàtica dels ossos, la carretera nacional 230 o la recollida d'escombraries, entre d'altres, i faran balanç de les relacions amb la Generalitat de Catalunya durant els últims quatre anys de govern, que s'han vist afectades per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

El candidat de CDA, Carlos Barrera, ha governat el Conselh Generau en els períodes 1995 al 2007 i 2011 al 2019, i el candidat Paco Boya també va ser síndic d'Aran en la legislatura 2007-2011, amb un pacte de govern d'UA amb el PRAG.

El sistema d'elecció al Conselh Generau és diferent del de la resta de les eleccions municipals. En aquest cas, s'escullen un total de tretze consellers que estan repartits en sis terçons (espai territorial on convergeixen diversos pobles, que es distribueixen un nombre de consellers determinat en funció dels nombre de pobles agrupats). Una vegada escollits els consellers, es fa un ple en què es decideix qui serà el pròxim síndic. L'any 2015, CDA va obtenir 7 consellers, UA en va obtenir 5 i, el PRAG, 1.

El programa "Eth maitín d'Aran", és un espai diari d'actualitat aranesa que incorpora una tertúlia i que s'emet des del 25 de setembre a Catalunya Informació, en desconnexió per a la Vall d'Aran.

 

catradio.cat

tv3.cat

Anar al contingut