Marina Rossell, protagonista de l'abducció de "Quan arribin els marcians".
Marina Rossell, protagonista de l'abducció de "Quan arribin els marcians".
Dilluns, a les 00.40

El cos nu i la cantautora Marina Rossell, a "Quan arribin els marcians"

Dilluns, 24 de gener, a les 00.40, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. L'art com a últim reducte en què es poden mostrar els cossos nus lliurement, i la cantautora Marina Rossell, que presenta el disc "300 crits", són els protagonistes d'un nou capítol marcià.

Reportatge: L'art, l'últim reducte del cos nu

Vivim en un món contradictori, que fomenta el pseudoporno a internet, però al mateix temps s'escandalitza amb els nusos frontals masculins o prohibeix els mugrons perquè poden ser ofensius. Aquest reportatge es pregunta si l'art és l'últim reducte que li queda al cos nu per ser lliure, amb tres artistes que parlen del seu treball amb el cos nu i de la seva relació amb la censura.

Jordi Díaz Alamà, pintor figuratiu amb formació clàssica, presenta la seva sèrie de 50 peces sobre l'infern de Dante, "Si volse a retro", al març al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM).

Shane Wolf, pintor nord-americà que viu a París, està especialitzat en el cos nu en moviment i mostra una gran retrospectiva amb més de 180 obres també al MEAM de Barcelona: "Shane Wolf. A tour de force".

Bianca Batlle Nguema, pintora afrocatalana que busca en els nus de dones negres els seus orígens guineans, està immersa en el projecte "Speaking bodies", en què implica desenes de dones afrodescendents com ella.

 

L'abducció: Marina Rossell

Els marcians abdueixen la cantautora Marina Rossell, que acaba de publicar el seu 25è disc d'estudi, "300 crits", per fer-se sentir des de la pau de la maduresa, amb temes propis i versions de cançons de la Resistència francesa. Els marcians no saben si l'objecte que ha decidit endur-se de la Terra, un llum de ganxo, amaga més d'una interpretació.

 

Cap de setmana a la Terra

A l'última part del programa, dirigit per Esther Rodríguez, els redactors i redactores terrícoles responsables d'aquesta missió marciana, Jofre Font, Bego Garcia Pla, Roger Roca i Aina Torres, fan les seves recomanacions perquè els marcians passin un bon cap de setmana a la Terra.

Les propostes d'aquesta setmana són: el concert de Miquel Serra i amics, el 29 de gener a la Sala 2 de L'Auditori de Barcelona; l'exposició "Modernitat de Gabriel Casas i Galobardes", fins a l'1 de maig a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac; l'exposició "Quan els arbres deixaren anar la nit", d'Àlex Nogué, fins al 19 de març a la Casa  de Cultura de la Diputació de Girona, i l'espectacle "Laberint Striptease", de Roberto G. Alonso, al Teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès i del 2 al 20 de febrer al Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa de Barcelona.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu. A TV3 hi arriba els dilluns passada la mitjanit, i els dijous torna a treure el cap a la televisió a la nit al 33.

 

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut