El dilluns 16 de març, a les 21.55

El cas d'"el monstre de Machala", a "Crims"

El dilluns 16 de març, a les 21.55, "Crims", dirigit i presentat per Carles Porta, emet el capítol del cas Machala, que el novembre del 2014 va assassinar a Lleida la jove Maria Isabel Bascuñana. Un cop detingut, es descobriria el passat ocult i esfereïdor d'aquest assassí en sèrie al seu país d'origen, l'Equador.

El 23 de novembre del 2004, Maria Isabel Bascuñana, una jove estudiant de la Facultat de Dret, desapareix a Lleida sense deixar rastre. Té 21 anys i ve d'una família benestant que viu en una urbanització als afores de la ciutat.

L'última cosa que se'n sap és que va sortir de la biblioteca, va trucar la seva mare per dir-li que aniria a comprar alguna cosa per sopar i, després, a buscar el cotxe per tornar cap a casa. L'últim que la va veure va ser el cambrer que li va servir un entrepà. Després no hi ha rastre ni d'ella ni del seu cotxe.

La seva família i els seus amics recorren la ciutat. Busquen a la Universitat, als bars i als llocs que ella freqüentava, però no la troben enlloc. Desesperats, posen una denúncia a la comissària dels Mossos d'Esquadra, que donen avís de la desaparició a tots els seus agents de seguretat ciutadana.

Després d'un dia desapareguda, una familiar de la Maria Isabel troba el seu cotxe i ho comunica a la policia, que hi envia una patrulla. El cotxe està tancat i no sembla que tingui cap desperfecte. Ara bé, hi ha una cosa que crida l'atenció a una de les agents. Al seient del copilot hi ha la bossa de la noia.

Els Mossos obren el maleter del cotxe i, cobert amb dues bosses d'escombraries, troben el cadàver de la Maria Isabel. Al coll hi duu lligat un drap i porta la roba interior mal posada, com si l'haguessin despullat i tornat a vestir a corre-cuita.

A partir d'aquí, comença una investigació dels Mossos i les pistes els condueixen fins a Gilberto Chamba, un vigilant de pàrquing. Un cop detingut, el sospitós assegura que és víctima d'una conxorxa. A poc a poc, però, la policia descobreix que Chamba té un passat esfereïdor al seu país d'origen, l'Equador, que poca gent coneix a Catalunya. A l'Equador el coneixien com "el monstre de Machala".

"Crims" s'emet els dilluns a TV3, a les 21.55.

tv3.cat/crims
twitter.com/crims_oficial
instagram.com/crims_oficial

Sant Joan Despí, 13 de març del 2020

 

Anar al contingut