Mariola Dinarès
Mariola Dinarès
DIMECRES, A LES 13.00

Dir "llista negra" és racista?, al "Popap"

Demà, a les 13.00, el "Popap", amb Mariola Dinarès, analitzarà els biaixos dels algoritmes en la intel·ligència artificial amb Nerea Luís, doctora en IA, enginyera a l'empresa Sngular i fundadora de la fira T3chFest

Dir "blacklist" o "llista negra" és racista? El moviment Black Lives Matter opina que sí. La intel·ligència artificial (IA) funciona a partir d'algoritmes, que són un conjunt d'operacions matemàtiques teòricament objectives. Sobre aquesta premissa de neutralitat, se suposa que les màquines prendran decisions d'una forma més eficaç i imparcial que les persones, superant prejudicis o condicionants socials i culturals. Però això no és així. 

Demà, a partir de les 13.00, el "Popap", amb Mariola Dinarès, analitzarà els biaixos d'aquests algoritmes amb Nerea Luís, doctora "cum laude" en IA i enginyera a l'empresa Sngular, que desenvolupa solucions de software a mida per a empreses de diversos sectors (energètic, financer, sanitari, telecomunicacions...), amb implantació a Europa, als Estats Units i a Mèxic, i fundadora de la fira T3chFest d'informàtica i noves tecnologies que organitzen estudiants i antics estudiants de la Universidad Carlos III de Madrid.

 

#Coronamusic, l'homenatge de James Brand a la música, el cinema i la publicitat

James Brand és una agència de creativitat que ha volgut retre un homenatge a la indústria de la música, el cinema i la publicitat, amb versions noves de les portades de cançons de grups musicals famosos, dels cartells de grans pel·lícules de cinema o de les marques comercials més conegudes. D'aquesta manera la mítica cançó "Don't stand so close to me", de The Police, es converteix en "Please, don't stand so close to me", o el mític James Brown passa de sentir-se perfectament a "Don't feel good". Al cinema, les portades de pel·lícules com "Lo que el viento se llevó" es transforma en "Lo que el Covid se llevó"; "Kill Bill" passa a ser "Kill Covid" o "Pulp Fiction" muta a "Not Fiction". La iniciativa porta per nom #Coronamusic i Mariola Dinarès en parlarà demà amb Jordi García, CEO de James Brand.

També, a la secció "Trucs ninja", Joan Arenyes tornarà a fer un joc del Kahoot nou.

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

Anar al contingut