Dimarts, Catalunya Música ofereix en directe el concert de Xavier Sabata, Ophélie Gaillard i l'Ensemble Pulcinella des de L'Auditori

Dimarts 2 de maig, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà en directe des de la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona el concert del contratenor Xavier Sabata, la violoncel·lista Ophélie Gaillard i l'Ensemble Pulcinella, que interpretaran obres de John Eccles, Gottfried Finger i Henry Purcell, entre d'altres. És un dels concerts de la temporada de música antiga de L'Auditori 2016-2017. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ester Pinart.

A l'Anglaterra del segle XVII, la societat estava dominada pel racionalisme cartesià i les persones que tenien algun tipus de trastorn mental provocaven rebuig i llàstima alhora. Diversos compositors de l'època es van inspirar en la figura del boig i el van convertir en el protagonista de les seves cançons i també en un dels personatges principals de les seves òperes, com per exemple Henry Purcell, John Eccles i tot de compositors contemporanis de l'època. És un repertori molt poc conegut, i el 2 de maig el descobrirà al gran públic el prestigiós contratenor Xavier Sabata. Aquest cantant català està fent una carrera brillant arreu del món com un dels millors contratenors joves de l'actualitat. És un convidat habitual dels teatres d'òpera, festivals i auditoris internacionals i ha col·laborat amb els directors i orquestres europees de més prestigi, entre les quals William Christie i Les Arts Florissants. En el seu concert a L'Auditori actuarà amb la guardonada violoncel·lista francesa Ophélie Gaillard i el seu Ensemble Pulcinella.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut