Fotografia de la pel·lícula "Libertad"
Fotografia de la pel·lícula "Libertad"

Comença el rodatge de "Libertad", una pel·lícula amb participació de TV3

Ja ha començat el rodatge de "Libertad", l'òpera prima de Clara Roquet, amb la participació de TV3.

Durant sis setmanes, diferents localitzacions de Catalunya, d'entre les quals destaquen Sant Andreu de Llavaneres, Lloret de mar, Blanes, Barcelona, Sitges o Vilanova i la Geltrú, seran l'escenari de rodatge de la pel·lícula "Libertad". El film suposa el salt als llargmetratges de Clara Roquet, coguionista de "10.000 Km", curt pel qual va rebre, juntament amb Carlos Marques-Marcet, la Biznaga de Plata a la Millor guionista novell i el Premi Gaudí al Millor guió.

Abans de l'inici de rodatge, el projecte de "Libertad" va ser seleccionat al Mediterranean Sundance Lab, així com en els mercats internacionals Mia Market, a Roma, o el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina associats al Festival de Sant Sebastià, en què "Libertad" va guanyar el Premi ART-Kino.

La pel·lícula comptarà, en el repartiment, amb actrius de prestigi com Vicky Peña i Nora Navas, després del seu paper a "Dolor y Gloria", d'Almodóvar. Completen el repartiment Maria Rodríguez Soto, que acaba d'estrenar als cinemes "Els dies que vindran", Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñóz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand. A més, suposarà el debut de les dues actrius protagonistes, Maria Morera i Nicolle García, en els papers de Nora i Libertad.

Sinopsi:

Després de molt temps sense coincidir a la casa d'estiu, la família Vidal passa les últimes vacances amb l'àvia Àngela, que té la malaltia d'Alzheimer força avançada. Per primera vegada a la vida, la Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses d'adults encara li van grans. Però tot canvia amb l'arribada de la Libertad, la filla de 15 anys de la Rosana, la dona colombiana que cuida l'Àngela.

Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d'entrada a un estiu diferent per a la Nora, i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai.

"Libertad" és una pel·lícula produïda per Lastor Media i Avalon PC, i coproduïda por Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de TV3, MEDIA, ICAA, TVE i Movistar+. 

Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Clara Roquet
Producció: Tono Folguera, Sergi Moreno, Maria Zamora i Katrin Pors
Direcció de fotografia: Gris Jordana
Intèrprets: Vicky Peña, Nora Navas, Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla, Mathilde Legrand, Maria Morera i Nicolle García.

tv3.cat/ficcioicinema
Anar al contingut