"La torre de vidre", sèrie en àudio immersiu de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio estrena "La torre de vidre", la primera sèrie de ficció en àudio immersiu

Catalunya Ràdio estrena aquest dilluns el podcast "La torre de vidre", una història d'Albert Sánchez Piñol situada en una Barcelona postapocalíptica i interpretada per actors com Pere Arquillué, Nausicaa Bonnín, Lluís Marco, Pep Anton Muñoz i Artur Busquets

Una de les grans novetats d'aquesta temporada és la primera sèrie de ficció en àudio immersiu de Catalunya Ràdio en línia amb l'aposta per formats nous i sorprenents. Després de l'èxit del podcast de no-ficció "El segrest", de Carles Porta, Catalunya Ràdio presenta a partir d'aquest dilluns una història original d'Albert Sánchez Piñol amb tots els elements que caracteritzen els relats d'aquest exitós escriptor català, autor de "Victus" o "La pell freda".

"La torre de vidre" és una producció en àudio binaural amb un marcat caràcter cinematogràfic, interpretat per un repartiment d'actors i actrius de primer nivell. Pere Arquillué, Nausicaa Bonnín, Lluís Marco, Pep Anton Muñoz i Artur Busquets són els encarregats de donar vida als protagonistes d'aquesta inquietant història ubicada en una Barcelona postapocalíptica, farcida de soledat, perills inquietants, criatures amenaçadores i intrigues existencials. 

El director de continguts de Catalunya Ràdio, Santi Faro, dirigeix aquesta proposta, que,  gràcies a la tecnologia binaural digital, transporta el relat a una altra dimensió, i si s'escolta amb auriculars, permet viure una experiència única que traslladarà l'oient a una altra manera, la més intensa, d'escoltar una història de ficció.

Capítol 1: Un món per a en Màrius

El món s'ha acabat, res és com era, res tornarà a ser com era... En Màrius es desperta en un món buit, desert, però potser menys del que podria semblar. Els perills prenen formes insòlites i la seva nova vida s'haurà d'adaptar a les esquerpes característiques d'un nou món.

 

Capítol 2: 3.000 milions d'anys

Sota l'atenta mirada de Solaris, la Sònia i en Màrius fugen dels perills de la Barcelona postapocalíptica en una cursa frenètica per sobreviure. Sols no ho aconseguiran, necessiten tota l'ajuda possible. Es debaten entre escapar enrere o escapar endavant.

 

Capítol 3: Einstein i la puça

No es donen per vençuts, les decepcions obren nous camins. Mentre en Màrius recorda el seu fosc passat, l'expedició s'obre camí entre perills. Com més units més desconfiats, com més desconfiats més gran és la por i com més gran és la por, més fort l'instint de supervivència.

 

Capítol 4: Una mostra de bona voluntat

Un nou món s'obre davant els ulls dels protagonistes. Un retrobament i la lluita entre el poder i la supervivència. La seguretat i les comoditats poden tenir un preu molt alt.

 

Capítol 5: Un mort que camina

Quan la vida dels altres depèn de les teves decisions, les contradiccions poden portar-te a un camí sense sortida. Cadascú persegueix el seu objectiu, la lleialtat sempre té un valor molt alt. Solaris juga amb els sentiments humans, amb les seves baixeses i debilitats. Cal afrontar la desesperació com sigui.

 

Capítol 6: El més poderós dels motius

Capítol final on les lleialtats, amors i traïcions sorgeixen amb força. L'objectiu és a prop, és a tocar, però quin és l'objectiu de veritat, el realment important? Ha arribat el moment de la veritat, la Torre els crida i cadascú troba el seu motiu per respondre a aquesta crida. Hi ha motius més poderosos que d'altres.

 

Fitxa tècnica:

Direcció: Santi Faro

Guió: Albert Sánchez Piñol

Realització sonora i música original: Identidad

Sonora (Paul Klason, Armando Erenas) 

Direcció artística: Dolors Martínez 

Producció: Ivan Ripoll 

Ajudant de direcció: Laura Marín 

Adaptació de guió: Santi Faro i David Guzman 

Grafisme: Lídia Sardà 

Tècnic d'estudi: Pep Casanovas 

Lingüistes: Glòria Torra Pujadas, Marta Prats

Geli, Anna Vila Subiranas

Amb Pere Arquillué com a Solaris, Nausicaa Bonnín com a Sònia, Lluís Marco com a Màrius, Pep Anton Muñoz com el Marquès i Artur

Busquets com a Garru

 

catradio.cat/torredevidre

#TorreCatRàdio

 

Anar al contingut