Catalunya Música transmet l'òpera Parsifal de Richard Wagner des del Gran Teatre del Liceu

L'òpera que s'oferirà aquest dilluns al vespre la protagonitza el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Michael Boder.

El dilluns 28 de febrer, cinc minuts abans de les set del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per transmetre l'òpera Parsifal de Richard Wagner, interpretada per Klaus Florian Vogt, Anja Kampe i Hans-Peter König, entre d'altres, amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Michael Boder. Els comentaris de la transmissió els faran Jaume Radigales, Xavier Cester i Rosa Massagué.

La crítica especialitzada ha aclamat majoritàriament aquesta nova producció de Parsifal, de Richard Wagner, per les magnífiques interpretacions dels dos cantants protagonistes, el tenor Klaus Florian Vogt i la soprano Anja Kampe, i també per la innovadora proposta escènica del director alemany Claus Guth, que ha donat a aquesta obra un nou sentit, situant-la en un sanatori en una Europa d'entreguerres.

Parsifal és l'última òpera de Richard Wagner i està basada en les llegendes medievals del Graal a partir del poema Parzival de Wolfram von Eschenbach, inspirat en Perceval ou le Conte du Graal de Chrétien de Troyes. És una òpera amb un alt contngut simbòlic i el màxim exponent de la idea de redempció, que impregna tota l'obra wagneriana. Parsifal és l'heroi destinat a redimir la humanitat a través de la renúncia a l'egoisme i les passions.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut