Catalunya Música transmet l'òpera "Siegfried" des del Metropolitan de Nova York

Dissabte, 13 d'abril, a les 17.30, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de "Siegfried", de Richard Wagner, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Christine Goerke, Karen Cargill i Stefan Vinke, amb l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Philippe Jordan.

Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Metropolitan de Nova York torna a programar la Tetralogia de Richard Wagner amb la impressionant i sorprenent producció del director d'escena Robert Lepage i la seva companyia Ex Machina, que combina disseny i tecnologies modernes, i que es va poder veure per primera vegada al Met les temporades 2010-11 i 2011-12. Catalunya Música transmetrà en directe totes les òperes de la Tetralogia des del teatre nord-americà i la tercera transmissió serà el dissabte 13 d'abril, quan oferirà en directe l'òpera "Siegfried" amb una selecció de les millors veus wagnerianes del moment: la soprano Christine Goerke, que està fent el seu debut al Met en el paper de Brünnhilde; Karen Cargill, en el paper d'Erda, i Stefan Vinke en el paper de Siegfried.

Estrenada el 16 d'agost del 1876 al Festpielhaus de Bayreuth, aquesta tercera part de "L'anell del Nibelung" tracta, essencialment, de l'aprenentatge del jove heroi Siegfried en relació amb la seva identitat i amb les propietats de l'espasa del seu pare, i també de l'aprenentatge de la por i de l'amor. Narra l'enfrontament victoriós de Siegfried amb el drac Fafner i el nibelung Mime, i el seu intens enamorament per Brünnhilde, a qui aconsegueix despertar amb un petó d'amor apassionat. El duo amorós final de l'òpera, exultant i ple de joia, mostra l'oposició entre el món nou de Siegfried i el de Brünnhilde, filla d'uns déus que marxen cap a la seva fi.

La següent i última transmissió que Catalunya Música oferirà de les òperes de la Tetralogia des del Met serà "El capvespre dels déus", el dissabte 27 d'abril, a les 17.00 de la tarda.

La transmissió en directe de "Siegfried" estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut