60è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas
60è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas
DIUMENGE, A LES 17.55

Catalunya Música transmet el concert dels premiats del Concurs Viñas, en directe des del Gran Teatre del Liceu 

Diumenge, 29 de gener, a les 17.55, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per transmetre, en directe, el concert dels guanyadors del Concurs Tenor Viñas, que aquest any commemora el 60è aniversari. Els comentaris de la transmissió els faran Xavier Montagut, Aleix Palau i Judit Jordana del programa "Directe a l'òpera"

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas va néixer fa sis dècades sota la direcció del doctor Jacint Vilardell, gendre de l'insigne cantant de Moià Francesc Viñas i avi del que avui és el seu màxim impulsor, Miquel Lerín, que juntament amb la seva mare, Maria Vilardell, han mantingut viu el certamen, un dels més prestigiosos de tot el món. El concurs dona impuls a joves talents lírics i és un propulsor de grans veus de renom internacional. Entre els que l'han guanyat, hi ha la mítica mezzosoprano russa Elena Obraztsova i l'aclamat tenor mexicà Javier Camarena. 

Aquest any, hi han participat 547 joves cantants de 59 països diferents, 17 dels quals disputaran la prova final aquest divendres en un recital a l'escenari del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Aquell mateix dia, el jurat anunciarà el veredicte dels guanyadors i diumenge els sis grans premiats, que es repartiran 110.000 euros, actuaran al coliseu de la Rambla amb l'Orquestra Simfònica del Liceu sota la direcció de Luis Miguel Méndez. 

Catalunya Música oferirà, en directe, el concert dels guanyadors del Concurs Viñas durant el qual es projectarà un tast del documental "Tenor Viñas, 60 anys de memòria musical a Barcelona", que repassa les sis dècades que fa que el concurs inspira la ciutat. Hi han passat 15.000 participants de 115 països. Durant la transmissió, l'equip del programa "Directe a l'òpera" entrevistarà els guanyadors o guanyadores del Primer Gran Premi i el Segon Premi i, a més, parlarà amb el president del jurat, Victor Garcia de Gomar, director artístic del Liceu, i Miquel Lerín, descendent de l'insigne tenor Francesc Viñas i dels creadors del certamen. 

La transmissió del concert dels guanyadors del Concurs Tenor Viñas d'aquest diumenge estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

Anar al contingut