Dijous, a les 22.00

Catalunya Música ofereix l'òpera "L'Orfeo" de Monteverdi des de Torroella de Montgrí

Aquest dijous, 13 d'agost, a les deu del vespre, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí per transmetre en directe, i en versió concert, l'òpera "L'Orfeo" de Claudio Monteverdi, amb les veus de Jan van Elsacker, Lucina Mancini i Saskia Salembier, i l'ensemble La Fenice, tots sota la direcció de Jean Tubéry. Els comentaris de la transmissió els farà Àlex Robles.

Aquest concert forma part de la Temporada de Festivals d'Estiu de la Unió Europea de Radiodifusió, i també serà emès per la Ràdio Alemanya Cultura (Berlín), la Ràdio Austríaca i la Ràdio del World of Opera del Davidson College (Estats Units).

La Fenice torna per tercera vegada al Festival de Torroella per oferir la "favola in musica" titulada "L'Orfeo" de Claudio Monteverdi. Estrenada a Màntua, en concret al Palau dels Ducs de Gonzaga, el 24 de febrer del 1607, és una de les primeres obres reconegudes com a òpera. L'ensemble La Fenice celebra el 25è aniversari revisitant aquesta partitura genial i visionària de Monterverdi sobre el mite d'Orfeu, el poeta i músic que amb el cant fascina les bèsties en el viatge que fa a l'infern per rescatar la seva dona, Eurídice, morta per una serp.

Durant més de vint anys de presència als escenaris de tot el món, l'ensemble La Fenice s'ha consolidat com un grup de referència especialitzat en el repertori italià del segle XVII. Liderat pel corneta Jean Tubéry, es va crear amb l'objectiu comú de tots els membres de compartir la seva passió per la fastuositat de la música veneciana de l'època barroca i mostrar-ne la seva vitalitat extraordinària. Els músics de La Fenice són tots solistes virtuosos del seu instrument, especialistes de la música del segle XVII, i han desenvolupat una carrera internacional tocant als millors conjunts actuals.

La 35a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebra del 2 al 20 d'agost, aquest any fa una aposta decidia per la veu, el piano i la música antiga. El tradicional festival de música gironí proposa a l'estiu una programació variada de tretze concerts amb grans artistes, provinents de Catalunya, Espanya i arreu d'Europa. Per a més informació, podeu consultar el web oficial del festival.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut