Emanuel Ax.
Emanuel Ax.

Catalunya Música ofereix el concert del pianista Emanuel Ax i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba

Divendres, 14 de desembre, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà, des de la Filharmonia de l'Elba, a Hamburg, el concert del pianista Emanuel Ax i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, dirigida per Herbert Blomstedt amb obres de Ludwig van Beethoven i Johannes Brahms.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Emanuel Ax és un dels pianistes més prestigiosos de la nostra era, amb una ampli palmarès de premis que reconeixen la seva brillant trajectòria musical. Com a solista té un repertori molt ampli, però és especialment elogiat per les seves acurades interpretacions de les obres de Chopin, Mozart i Beethoven, i per això, el divendres 14 de desembre a Hamburg, afrontarà la interpretació del Concert per a piano núm. 5 "Emperador", op. 73, de Ludwig van Beethoven, que és una de les obres del repertori concertant i es va estrenar a Leipzig l'any 1811. El mateix compositor va fer saber als seus editors que només admetia el títol de "gran concert" i és que la part de solista requereix l'instrument modern de concert que encara no reclamaven els concerts de Mozart ni tampoc els primers que havia fet Beethoven.

Tancarà la vetllada la interpretació de  la Segona simfonia op. 73 de Johannes Brahms,  que va compondre el 1877 i que és una obra que transmet un estat de calma i benestar semblant al de la Simfonia núm. 6 "Pastoral" del compositor de Bonn.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut