"Camping life. La ciutat efímera", de Josep Pérez

"Camping life. La ciutat efímera", coproduït per TV3, guanya el premi al Millor Documental al Toronto Beaches Film Festival de Canadà

"Camping life. La ciutat efímera", una coproducció de Jopergon i TV3 dirigida per Josep Pérez, ha estat guardonat amb el premi al Millor Documental al Toronto Beaches Film Festival. El documental retrata el dia a dia en la vida dels desinhibits habitants d'un càmping de la Costa Brava durant l'estiu del 2020, marcat per la crisi del coronavirus.

El documental de Josep Pérez, que es va estrenar el juliol al "Sense ficció", ha obtingut el premi a Millor documental a la desena edició del festival canadenc, que s'ha realitzat en versió online degut a la Covid-19.

A més, "Camping life. La ciutat efímera" participa a la secció oficial de l'International Film And Television Festival "Simfest", que es celebra fins al 19 de setembre a Tîrgu Mureş, Romania.

Sinopsi

Cada estiu arribaven al nostre país milions de turistes que s'emportaven algunes pinzellades de la nostra manera de viure, dels nostres costums, de la nostra gastronomia... Però, com són els nostres visitants? Què fan? Què mengen? Com es comporten?

L'estiu del 2020, el primer en plena pandèmia, el director Josep Pérez va enregistrar el dia a dia en un càmping de la Costa Brava amb la intenció de captar com ha evolucionat el concepte de vacances de la classe mitjana europea, amb una "certa mirada antropològica".

El resultat és "Camping life. La ciutat efímera", un singular retrat de la manera com van viure la crisi del coronavirus en una "ciutat de vacances" diferents grups de turistes disposats a gaudir del seu temps d'esbarjo passés el que passés. El càmping és un espai tancat i aïllat del món, on els campistes viuen molt alliberats de les responsabilitats de la vida quotidiana i també de les preocupacions exteriors, inclosa la pandèmia. La combinació de testimonis de campistes i escenes cinemàtiques omplen el documental d'ironia i sentit de l'humor.

"L'espai del càmping és perfecte per consagrar aquesta idea, ja que allà tot succeeix a la vista com si es tractés d'una casa de nines oberta per la meitat; la línia entre el que és privat i el que és públic es dilueix amb molta facilitat i pots accedir a la vida de les famílies de manera espontània i immediata", afirma Pérez. Un univers ben peculiar que "segons com es miri, pot resultar fins i tot una mica kitsch".

El concepte de "ciutat efímera" cobra vida durant uns mesos en forma d'ens orgànic consagrat a l'oci, que de la mateixa manera que es va omplint de vida d'un dia per l'altre, torna també a la letargia d'un dia per l'altre, quan en desapareix tota la població al final del període estiuenc. "Camping life. La ciutat efímera" és, en definitiva, una celebració de la vida a l'aire lliure i de la llibertat en temps de confinaments i restriccions de mobilitat.

Fitxa tècnica

Direcció, guió, realització, fotografia, producció i muntatge: Josep Pérez
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Daniel Barea
Etalonatge: Roger Lleixà
Lingüista: Odile Arqué
Grafisme: Jesús Novillo
Mescla de so: Jose Luis Molero       
2021

Una producció de Jopergon en coproducció amb TV3, amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració del Patronat Turisme Costa Brava Girona, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Podeu descarregar-vos les fotos en aquest enllaç.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut