"Callback" i "La propera pell", premiades al festival de cinema Cinespaña de Tolosa

Aquest any, el festival francès Cinespaña ha premiat dues pel·lícules amb la col·laboració de TV3: "Callback", que ha obtingut el premi al millor guió, i "La propera pell", que ha estat guardonada amb una menció especial per la interpretació d'Àlex Monner.

El diumenge 9 d'octubre es van donar a conèixer els premis en les diferents categories del festival de cinema Cinespaña de Tolosa de Llenguadoc. El festival, celebrat del 30 de setembre al 9 d'octubre, pretén fer promoció i difusió del cinema espanyol a França. En la 21a edició del festival, la ciutat va rebre les darreres novetats cinematogràfiques espanyoles. En el palmarès destaquen produccions amb la col·laboració de TV3 com ara "Callback" o "La propera pell".

La pel·lícula "Callback" narra la història de Larry, un immigrant il·legal als Estats Units amb trastorns de personalitat, narcisista i psicopàtic. Larry vol integrar-se dins la societat americana i fa tot el possible per semblar un americà més. Per això es fa adepte a una església cristiana evangèlica on coneix un pastor a qui veu com un referent. Alhora, ofereix la possibilitat a noies que necessiten una habitació a Nova York de fer "couch surfing" a casa seva, amb l'esperança de conquistar-les. Però la història es torça quan la relació entre l'Alexandra, una "couch surfer", i en Larry no van cap a la mateixa direcció per culpa de la psicopatia que té.

El guió, escrit pel mateix actor protagonista (Martín Bacigalupo) i pel director del film (Carles Torras), ha estat premiat a Cinespaña per la seva crua visió de la vida quotidiana a Nova York. Aquest premi s'afegeix al palmarès de "Callback", que ja compta amb premis del Festival de Cinema de Brussel·les i del Festival de Màlaga. El llargmetratge és una producció de Zabriskie Films, en associació amb Glass Eye Pix, /'al-ke-me/ i Visuslsuspects, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  

Àlex Monner, per la seva part, ha rebut una menció especial de Cinespaña dins la categoria d'interpretació masculina gràcies al seu darrer paper en la pel·lícula "La propera pell", dirigida per Isa Campo i Isaki Lacuesta.

La pel·lícula explica la història d'un adolescent desaparegut, que torna a casa anys després quan tothom el donava per mort. El jove es reincorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. A poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor. Àlex Monner, el jove en qüestió, pateix amnèsia dissociativa i no recorda res del seu passat més enllà dels últims vuit anys. Isaki Lacuesta explica que l'argument "juga amb l'ambigüitat, ja que no acabem de saber mai si l'amnèsia que té en jove és una simulació, una interpretació o una realitat".

És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut