Madrid

El Banc d'Espanya reclama que les fusions de caixes s'acabin abans de Nadal

El Banc d'Espanya ha instat les caixes en procés de reestructuració que finalitzin aquest procés abans que acabi l'any. El governador de l'entitat, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha demanat a les caixes d'estalvis en procés de fusió que facin públic el seu nou consell d'administració i el seu nou equip executiu "abans de Nadal". Fernández Ordóñez també ha demanat als partits que remin en la mateixa direcció que el govern espanyol i l'ajudin a dur a terme les mesures d'austeritat i les reformes estructurals per sortir de la crisi.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha urgit les caixes que s'han acollit a un procés de fusió que formin bancs, facin públics els seus consells i el seu nou equip i comencin a funcionar com a tals "abans de Nadal".

Fernández Ordóñez ha assenyalat que les entitats que han rebut préstecs públics hauran de complir de forma ràpida i escrupolosa" els calendaris d'integració acordats. El governador ha reconegut que les caixes d'estalvis que han recorregut a les SIP (sistemes de protecció oficial) estan duen a terme els processos "de forma una mica més lenta" que les fusions tradicionals, però ha considerat que "té sentit que especifiquin abans de Nadal".

El governador ha instat també el Parlament a donar suport a les polítiques d'austeritat de l'executiu encara que pugui semblar més atractiu incrementar la despesa, reduir ingressos o retardar reformes.

D'altra banda, Fernández Ordóñez ha alertat que encara "no es pot descartar" que la morositat continuï repuntant en els pròxims mesos, tot i que els informes apunten que ja s'ha fet la part més dura de l'ajustament.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut