Olot

Els Mossos investiguen si el zelador acusat del crim d'Olot és l'autor de més morts

Els Mossos d'Esquadra investiguen la participació del zelador del geriàtric La Caritat d'Olot -acusat d'enverinar i matar diumenge passat una dona de 85 anys- en la mort d'una altra dona que també es trobava interna a la residència geriàtrica on treballava. Després de la detenció del zelador, la policia catalana ha admès que hi ha indicis que apunten que podria ser el responsable de casos similars.

Actualitzat
El cas del crim d'una àvia en una residència d'Olot ha fet un gir inesperat. I és que a banda de la confirmació dels Mossos que investiguen almenys una altra mort, diverses informacions periodístiques especulen amb la possibilitat que el zelador detingut hagi assassinat com a mínim tres interns més. L'home, fins i tot, hauria confessat i no es descarta que en el transcurs de la investigació es procedeixi a l'exhumació de cadàvers.

Les mateixes informacions periodístiques apunten que els Mossos treballen amb la hipòtesi que l'acusat obligava les víctimes a empassar-se el líquid corrosiu amb una xeringa. Segons sembla, els responsables del geriàtric haurien explicat als investigadors que últimament s'havien produït morts estranyes al centre. També hauria saltat l'alarma entre familiars d'avis morts fa poc.

Aquestes informacions contrasten amb l'opinió d'altres familiars de residents i del director del centre, Joan Sala, que ha afirmat que l'home no ha tingut mai cap actitud sospitosa ni havia aixecat cap recel entre els altres treballadors, sinó "més aviat al contrari".

Pendent de passar a disposició judicial

El detingut, de 45 anys i veí de Castellfollit de la Roca, està pendent de passar a disposició judicial, previsiblement dijous, després que aquest dimarts es va fer una reconstrucció dels fets i una inspecció ocular al centre, amb la seva presència.

El cas es va destapar diumenge passat, quan van trobar la dona molt greu a la seva habitació, amb vòmits i els llavis cremats, i la van portar a l'Hospital d'Olot, on va morir. Els metges van alertar que tot indicava que havia mort per enverinament, i les dificultats de mobilitat que tenia van descartar la possibilitat que tingués accés a algun producte tòxic. És per això que la policia ha iniciat una investigació que els va portar la detenció del zelador.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut