Barcelona

Camacho remarca que "aquestes eleccions confirmen que Mas és el millor candidat d'ERC"

Els PPC evita valorar la pèrdua de més de 100.000 vots a Catalunya i destaca que el PP és la força més votada a Espanya i a Europa

Carla PedretActualitzat

El Partit Popular Català (PPC) ha obtingut el segon pitjor resultat en unes eleccions europees de tota la seva història. Ha aconseguit el 9,8% dels sufragis, xifra que queda molt lluny del 18% que va sumar en els comicis anteriors i que representa una caiguda de 100.000 vots.

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat de la formació, Santiago Fisas, han evitat comentat els resultats a Catalunya i s'han centrat en els resultats de la formació a escala estatal i europea, on ha estat primera força.

Camacho considera que aquestes "eleccions confirmen que Mas és el millor candidat d'ERC. Estem veient com el procés independentista està fent perdre eleccions permanentment als convergents i la centralitat política a Catalunya". "Mas està portant Catalunya a un camí sense sortida i que només beneficia els radicals que aposten pel trencament i l'aïllament de Catalunya de la resta d'Espanya".

La presidenta del PPC considera que "avui és més necessari que mai enfortir les nostres peticions i el nostre missatge perquè som l'únic partit que pot garantir la unitat i la convivència per evitar que es faci un referèndum il·legal el 9 de novembre".

Per la seva banda, el candidat del PPC, Santiago Fisas, ha destacat la dificultat d'aquestes eleccions, "marcades per una violència moral i fins i tot física". "Hem guanyat les eleccions a Europa i a Espanya. Som el primer partit espanyol". Fisas s'ha erigit com el "representat de la unitat d'Espanya" i s'ha compromès a treballar-hi com a membre del grup més important del Parlament Europeu".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut