El Caire

Deserció dels cinc ministres tecnòcrates de Mursi, que han presentat la dimissió

Cinc ministres egipcis han presentat la dimissió al cap de l'executiu, Hisham Qandil, després de les massives protestes al país per reclamar la renúncia del president Mohamed Mursi i la convocatòria d'eleccions anticipades. Es tracta dels representants del sector tecnòcrata de l'executiu.

RedaccióActualitzat
Cinc ministres egipcis han presentat la seva dimissió al cap de l'executiu, Hisham Qandil, després de les massives protestes al país per reclamar la renuncia del president Mohamed Mursi i la convocatòria d'eleccions anticipades.

Segons ha explicat un dels ministres dimissionaris, aquest dilluns a la tarda, ell i els seus companys tecnòcrates del gabinet, són a la seu del govern per presentar la seva dimissió a Qandil, per demanar "la caiguda del règim" i perquè Mursi "no ha respost a les demandes del poble que ha sortit al carrer en les protestes de 30 de juny".

Els titulars de Turisme, Hisham Zaazu, Telecomunicacions, Atef Helmi, Asumptes Parlamentaris, Hatem Bagato, Medi Ambient, Jaled Fahmi, i Recursos Hídrics, Abdelqaui Jalifa, han preparat un comunicat conjunt en el què anuncien la seva renuncia.

Els cinc formen part del sector de tecnòcrates del govern, en el què altres ministres tenen un perfil més afí als islamistes Germans Musulmans. Els ministres dimissionaris insisteixen de manera irrevocable en la seva intenció de renunciar i no continuar a l'executiu de Qandil.

Simultàniament, cinc senadors opositors de la "Shura" han presentat aquest dilluns la renuncia als seus escons, segons l'agència oficial Mena.

Les massives manifestacions que aquest diumenge van fer sortir al carrer milions de persones a tot el país són les més multitudinàries que ha viscut l'Egipte des de la revolució que va acabar amb el derrocament de Hosni Mubarak el febrer del 2011.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut