Boston

Tsarnaev podria ser condemnat a pena de mort per l'ús d'"armes de destrucció massiva" contra persones

Les autoritats federals han presentat els càrrecs contra el jove Dzhokhar Tsarnaev, acusat del doble atemptat amb bombes comès fa una setmana a la ciutat de Boston.

RedaccióActualitzat
Les autoritats federals han presentat els càrrecs contra el jove Dzhokhar Tsarnaev, acusat del doble atemptat amb bombes comès fa una setmana a la ciutat de Boston. Tsarnaev, de 19 anys, ha rebut aquest dilluns la visita del jutge que li ha llegit els càrrecs. Concretament, està acusat d'utilitzar "armes de destrucció massiva" contra persones, un delicte que podria arribar a suposar-li la pena de mort.

El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder, ha informat que els càrrecs contra Tsarnaev inclouen "l'ús d'una arma de destrucció massiva contra persones i propietats que va resultar en la mort de tres persones i ferides a més de 200". En un comunicat, Holder diu que, en cas de ser declarat culpable, Tsarnaev podria ser condemnat a mort o a cadena perpètua, malgrat que l'estat de Massachusetts va abolir la pena capital el 1984.

Judici en un tribunal federal

La Casa Blanca ha indicat que Tsarnaev, que és civil, serà jutjat en un tribunal federal i no per la justícia militar com a "combatent enemic". Aquesta darrera denominació és la que es va utilitzar per detenir i recloure a la presó de Guantánamo molts acusats de terrorisme.

El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha concretat que el sospitós serà processat a través del "sistema judicial civil" i que la llei dels Estats Units no permet que els ciutadans nord-americans siguin "jutjats per tribunals militars".

Els càrrecs presentats "són la culminació d'una extraordinària coordinació de les agències policials i els esforços incansables de tanta gent, inclosos ciutadans comuns que s'han convertit en herois", ha dit Carmen Ortiz, la fiscal federal per al districte de Massachusetts.

Minut de silenci una setmana després de l'atemptat

Les autoritats federals van assenyalar Dzhokhar i el seu germà gran Tamerlan com a sospitosos d'haver detonat dues bombes a la línia d'arribada de la marató de Boston dilluns passat, que van causar la mort a tres persones i en van ferir més de 200, diverses de gravetat. Dijous, en un enfrontament nocturn amb la policia, va morir Tamerlan i Dzhokhar va ser capturat, greument ferit, l'endemà.

Aquest dilluns, agents federals han començat a prendre declaració de Tsarnaev a l'hospital Beth Israel Deaconess de Boston, on es troba ingressat en estat greu i només pot respondre per escrit.

Mentrestant, a Boston, s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de l'atemptat quan feia exactament una setmana que van detonar els explosius. També aquest mateix dilluns s'han celebrat els funerals per Krystle Campbell, una de les tres víctimes mortals d'avui fa una setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut