Boston

La policia captura viu el segon sospitós de l'atemptat de Boston

Dzhokhar Tsarnàiev, de 19 anys, estava amagat sota una barca que hi havia al jardí d'una casa de la zona residencial de Watertown. En el tiroteig ha resultat greument ferit.

RedaccióActualitzat
El segon sospitós d'haver comès l'atemptat a la meta de la marató de Boston ha estat capturat. Ho ha confirmat via Twitter la policia de Boston quan faltaven pocs minuts per les nou de la nit hora local, les tres de la matinada a Catalunya, amb una retòrica ben explícita: la caçera i el terror s'havien acabat i la justícia havia guanyat.
   
El detingut ha resultat greument ferit i ha estat traslladat a l'hospital Mount Auburn de Cambridge. Es tracta de Dzhokhar Tsarnàiev, de 19 anys i d'origen txetxè, tot i que feia una dècada que vivia als Estats Units. La policia l'ha trobat amagat sota una barca, situada al jardí d'una casa de la zona residencial de Watertown.

El seu germà i també sospitós de l'atemptat va morir dijous a la nit en un altre tiroteig durant una persecució en què també va resultar mort un agent.

Tiroteig, incertesa i aplaudiments

Passaven minuts de les sis de la tarda a Boston quan la policia i les autoritats decidien aixecar el toc de queda, retirar els equips tàctics i ampliar les patrulles.

Després d'hores de recerca al barri de Watertown se sospitava que podia haver deixat la ciutat. Però ha estat aleshores quan un veí, en sortir de casa seva, ha vist sang a l'embarcació que tenia guardada al pati del darrere. Ha avisat la policia, que ràpidament ha encerclat la casa, i ha confirmat, amb càmeres de detecció tèrmica, que hi havia algú amagat sota la barca. Es tractava de Dzhokhar Tsarnàiev, que finalment ha estat detingut, amb vida però malferit, després d'un tiroteig.

Els veïns de la zona s'han llançat al carrer per celebrar la detenció i agrair amb aplaudiments la feina dels agents després de passar el dia confinats a casa.

El final d'aquesta llarga recerca ha arribat poc després que les autoritats de Boston han anunciat l'aixecament del toc de queda que durant les últimes hores havien imposat a tota l'àrea metropolitana, tot i que en aquells moments reconeixien que no sabien on podia ser el fugitiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut