L'hospital de Sant Pau.
L'arquebisbat demana que es faci servir el patrimoni de l'hospital de Sant Pau per salvar-lo.
Barcelona

Dimiteix el gerent de l'Hospital de Sant Pau per "motius de salut" després de menys d'un any al càrrec

Xavier Corbella, antic gerent de l'Hospital de Bellvitge, va arribar al centre el maig de 2012, després que el govern de la Generalitat va decidir controlar la gestió econòmica de l'hospital, que havia acumulat un dèficit de 18 milions d'euros el 2011. A banda dels motius de salut, el president del patronat de Sant Pau, Xavier Pomés, també atribueix la dimissió a la "injustificable campanya en contra seva per part d'un col·lectiu de treballadors".

RedaccióActualitzat
El gerent de l'Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, ha presentat la seva dimissió al president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària del centre, Xavier Pomés, quan no fa ni un any que va ser nomenat en el càrrec.

Tant Corbella, antic gerent de l'Hospital de Bellvitge, com Pomés van arribar al centre el maig de 2012, després que el govern de la Generalitat va decidir controlar la gestió econòmica de l'hospital, que havia acumulat un dèficit de 18 milions d'euros el 2011 i s'havia vist obligat a suspendre l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per una denúncia dels treballadors.

En un comunicat dirigit als prop de 3.000 treballadors de Sant Pau, Pomés atribueix la dimissió de Corbella a uns "problemes de salut" que han derivat en una baixa laboral, si bé també en responsabilitza la "injustificable campanya en contra seva per part d'un col·lectiu de treballadors". Pomés carrega contra una suposada "operació de descrèdit i de calúmnies" per part d'aquests treballadors, que fa mesos van portar als tribunals diverses demandes per desviació de fons, estafa i malversació en la gestió de l'hospital.

En aquest comunicat, el president del patronat ha defensat "l'excel·lent tasca" de Corbella i també ha indicat que les denúncies busquen "el desprestigi personal i professional" dels seus gestors. Una afirmació que ha rebatut la metge Carmen Pérez, presidenta del comitè d'empresa, que ha recordat que els recursos als tribunals són un "dret" dels ciutadans i ha negat que afectin l'activitat assistencial diària de l'hospital.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pomés ha negat que l'hospital tingui "un patrimoni ocult", perquè els comptes estan anualment auditats i les auditories s'envien tant a la Sindicatura de Comptes com al Protectorat de Fundacions de la Generalitat.

Pomés també diu que la situació de l'hospital és cada vegada "més complicada". De fet, fa quinze dies va demanar directament la intervenció del centre per part de la conselleria de Justícia per tal de garantir-ne la viabilitat.
Anar al contingut