Imatge d'arxiu de l'hospital Sant Pau de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'hospital Sant Pau de Barcelona
Barcelona

La Generalitat controlarà la gestió econòmica de l'Hospital de Sant Pau, que l'any passat va tenir un dèficit de 18 milions

La Generalitat ha decidit vigilar molt de prop la gestió de l'Hospital de Sant Pau, que va tancar l'any passat amb un dèficit de 18 milions d'euros. Una comissió formada per membres dels departaments de Salut i Economia en controlarà la gestió fins que aconsegueixi tornar a equilibrar els comptes. A partir d'ara, la direcció de la fundació que gestiona l'hospital necessitarà autorització per prendre qualsevol decisió econòmica. Tot plegat ha comportat la dimissió del gerent, Jordi Varela, que ha estat substituït per Rosa Viladella, fins ara directora d'Economia i Finances de l'hospital.

RedaccióActualitzat
La notícia coincideix amb la denúncia que divendres va presentar a l'Oficina Antifrau el comitè d'empresa perquè investigui els diferents grups empresarials al voltant de Sant Pau i algunes de les retribucions que paga.

El govern, emparant-se en la llei de mesures fiscals i financeres, aprovada l'any passat, ha decidit intervenir perquè considera que els comptes del 2011 de la Fundació que gestiona el centre es troben en una situació de desequilibri econòmic que afecta les finances de la Generalitat.

La comissió requerirà a la Fundació que estableixi un pla econòmic per reequilibrar els números i un informe de gestió per justificar aquest desequilibri.

De fet, el validarà i vetllarà perquè s'executi. Qualsevol operació d'endeutament o d'inversions l'haurà d'autoritzar la comissió.



Anar al contingut