Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy a Brussel·les per parlar de l'objectiu de dèficit
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy a Brussel·les per parlar de l'objectiu de dèficit (Foto: EFE)
Madrid

El dèficit de l'administració de l'Estat suma 43.374 milions fins a l'octubre i es modera al 4,13% del PIB

L'administració espanyola va registrar un dèficit de 43.374 milions d'euros entre gener i octubre, segons ha fet saber l'executiu. Per tant, compliria l'objectiu del 4,5% fixat per aquest 2012. La resta de dèficit pactat amb Brussel·les, fins arribar el 6,3%, correspon a les administracions autonòmiques i locals.

RedaccióActualitzat
L'Estat va registrar un dèficit de 43.374 milions d'euros entre gener i octubre, que equivalen al 4,13% del PIB, segons ha fet saber la secretària d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás. La xifra de dèficit de l'administració de l'Estat, acordada amb la UE, suposa un augment del 9% en comparació amb el mateix període del 2011. Ara bé, es modera lleugerament respecte a les dades de setembre, quan el dèficit de l'Estat va arribar al 4,39% del PIB.

En termes homogenis, el dèficit registrat en els deu primers mesos es queda al 3,92% del PIB, com ja va avançar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, la setmana passada.

El dèficit fins a l'octubre ha estat conseqüència d'uns pagaments que es van situar en 132.153 milions d'euros, un 4,9% més. Els ingressos, per la seva banda, van sumar 88.779 milions d'euros, un 3% més.

Segons aquestes dades, aquest 4,13% del dèficit públic de l'administració espanyola estaria dins del marge del 4,5% fixat per aquest 2012. Espanya es va comprometre amb Brussel·les complir l'objectiu de 6,3%. La resta de dèficit fins a arribar a aquesta xifra correspon a les administracions autonòmiques i locals.
Anar al contingut