Barcelona

Els funcionaris de presons bloquegen l'entrada de Serveis Penitenciaris però abandonen el bloqueig a Quatre Camins

Després de passar la nit tancats al Departament de Justícia i a diversos centres penitenciaris, un centenar de funcionaris de presons s'han tornat a concentrar davant la Direcció General de Serveis Penitenciaris, al carrer Aragó de Barcelona, com a mesura de protesta per les retallades que l'administració els vol aplicar. A poc a poc, però, s'hi van concentrant més persones. Mentrestant, els funcionaris de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, que havien decidit en assemblea mantenir la protesta davant les portes del centre impedint el canvi de torn dels funcionaris, han decidit aturar el bloqueig i reincorporar-se a la feina.

RedaccióActualitzat
La tranquil·litat impera davant la seu d'Institucions Penitenciàries, on continuen arribant treballadors de diferents centres, ara ja sumen un centenar, per donar suport als seus 15 delegats sindicals que hi han passat la nit. A hores d'ara, els delegats continuen tancats a l'interior de l'edifici després de trencar les negociacions amb l'administració perquè estan en contra de les retallades d'un 25% del sou i dels drets adquirits els últims anys, mentre que el govern diu que es tracta de mesures necessàries perquè no es poden assumir les condicions del conveni actual.

Tot i això, els treballadors tenen l'esperança que el govern els faci una nova proposta i restablir les negociacions en les pròximes hores.

La protesta a Barcelona no ha interromput el trànsit en cap moment. Davant de Serveis Penitenciaris, però, quatre furgonetes dels antiavalots controlen la concentració.

Els funcionaris de presons abandonen el bloqueig a Quatre Camins


A Quatre Camins, un centenar de funcionaris reunits en assemblea han decidit bloquejar l'entrada a Quatre Camins, a la Roca del Vallès, per impedir el canvi de torn. Fins a 300 funcionaris han sucumbit a la protesta, però a hores d'ara ja han decidit aturar el bloqueig i reincorporar-se a la feina. Tot i un petit moment de tensió entre els mateixos manifestants, entre els partidaris de mantenir la protesta i els que hi estaven en contra, la mobilització s'ha fet amb total normalitat a les portes del centre.

A Can Brians, a Sant Esteve Ses Rovires, la mobilització ja s'ha dissolt a primera hora del matí amb la consigna d'anar a Barcelona per donar suport als seus companys.

Els funcionaris de presons del Centre Penitenciari de Ponent, d'altra banda, també han acabat la tancada que han fet durant tota la nit a primera hora del matí. Han decidit, però, que restringiran la seva activitat a la normativa vigent, encara que això suposi suspendre activitats dels interns.

Negociacions fallides


Es tracta del segon dia de mobilitzacions després d'una reunió, sense acord, entre representants sindicals i del Departament de Justícia per negociar les condicions laborals d'aquest col·lectiu. Un centenar de manifestants ja van bloquejar aquest dimarts l'accés a l'edifici i això va provocar moments de tensió entre els funcionaris i la policia.

Els incidents es van produir quan els funcionaris van xiular als treballadors que sortien de la Direcció General de Presons i la tensió va anar augmentant fins que dos motoristes que deixaven l'aparcament de l'edifici van veure com els bloquejaven el pas. En aquest moment, els van escridassar i els Mossos antiavalots van haver de protegir-los. Els funcionaris concentrats, a més, van fer talls de trànsit de manera intermitent.

Més tard, la protesta es van estendre a tots els centres penitenciaris. Arran de tots aquests fets i com a protesta contra la posició de la Generalitat en les negociacions laborals amb els sindicats, funcionaris de totes les presons van decidir passar la nit a les dependències dels centres penitenciaris de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut