Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Masquefa. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Masquefa. (Foto: ACN)
Masquefa

Detenen un regidor de Masquefa per atropellar dos veïns que han despenjat la bandera espanyola

La policia local ha detingut aquest dimecres el regidor del partit independent Força Masquefa, Juan José García Mora, per haver atropellat l'exregidor d'Urbanisme d'Independents per Masquefa (IPM) Xavier Manuel i el veí de la localitat Jordi Isard. García Mora ha penjat una bandera espanyola en una barana de la façana de l'ajuntament sense permís (segons asseguren fonts municipals) i després de fer-ho s'ha esperat fora el consistori, dins el seu cotxe, vigilant que ningú la tragués. Però Xavier Manuel i Jordi Isard ho han intentat i, acte seguit, s'han convertit en la diana de García Mora i la seva furgoneta.

RedaccióActualitzat
Com a conseqüència de l'atropellament, Isard és qui n'ha sortit més mal parat i ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb fractures obertes a la tíbia i el peroné esquerre. Segons l'hospital, el noi, que es troba pendent d'estabilització, haurà de ser intervingut quirúrgicament aquest dijous. La gravetat d'aquestes ferides s'explica perquè García Mora no només ha atropellat les víctimes sinó que ha sortit del cotxe i les ha intentat colpejar amb el pal de la bandera. Per tot plegat, a García Mora se li podria imputar un delicte d'intent d'homicidi.

Un dels agredits, l'exregidor Xavier Manuel, ha explicat a l'ACN que s'ha trobat una "d'aquestes banderes per animar la selecció de futbol; he pensat que l'havia posat un adolescent aficionat al futbol, m'ha semblat molt estrany veure-la allà". Juntament amb Jordi Isard, que passava casualment per allà, han tret la bandera i l'han llençat en un contenidor pròxim. Quan ja marxaven, s'han vist sorpresos per la furgoneta del regidor de Força Masquefa Juan José García Mora.

Xavier Manuel ha relatat que s'ha girat i ha vist Jordi Isard sota la furgoneta. Segons l'exregidor, Juan José Garcia ha baixat del vehicle, ha agafat el pal del contenidor i els ha començat a pegar. "Què fas! Estàs boig!", explica que ha cridat Manuel, que afegeix que el pal tenia claus clavats i que "algú hauria pogut prendre mal". Ha estat llavors quan s'ha acostat un veí, agents de la policia local i agents de Protecció Civil. Xavier Manuel explica que ha estat llavors quan se l'han endut a les dependències de la policia municipal, que està just al costat de l'ajuntament.

Condemna de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Masquefa, a l'Anoia, ha convocat un ple extraordinari aquest vespre per condemnar el fets i demanar la inhabilitació del regidor de Força Masquefa. En un comunicat, l'alcalde Xavier Boquete manifesta que "els lamentables fets d'avui no poden atribuir-se a cap guerra de banderes ni ideologies, sinó simplement a la incomprensible i salvatge actitud d'un regidor que de cap de les maneres no pot representar dignament a la vila de Masquefa". L'Ajuntament també ha anunciat que es personarà com acusació pública en la causa contra García Mora i emprendrà accions perquè s'inhabiliti el regidor.

García es va presentar com a cap de llista del PP per última vegada en els comicis de l'any 2007 i, en els de l'any 2011, el PP va decidir no renovar-lo. Tot i que no han volgut precisar el motiu concret que va portar a aquesta decisió, des del PP han admès que va ser per la trajectòria d'episodis conflictius que arrossega el regidor. Segons fonts del PP, va ser llavors quan García va decidir crear el partit Força Masquefa, amb el qual es va presentar a les eleccions passades com a cap de llista.

El cas és que l'any 2006 García va desfermar una polèmica quan va repartir un document que convidava a rebutjar el projecte d'Estatut que llavors s'estava debatent perquè, segons ell, afavoria "gossos, golfos, lladres, borratxos, drogoaddictes i gent a la qual se la pot anomenar 'gentussa'". A conseqüència del text, el llavors president d'ICV, Joan Saura, va demanar al president del PP català, Josep Piqué, que prengués mesures davant els "insults" i "difamacions" de García.

El manifest que va difondre el PP de Masquefa afirmava que el nou Estatut afavoria que "quan una persona treballadora comet una infracció de trànsit ha de pagar per força mentre que quan un lladre roba un cotxe no se li pot dir res perquè seria un marginat de la societat". Saura ja va proposar llavors a Piqué que expulsés els autors del pamflet.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut