Oslo

El detingut pel doble atemptat a Noruega és ultranacionalista, fervent cristià i contrari a l'islam

Anders Behring Breivik és, per ara, l'únic detingut pel doble atemptat a Noruega que ha causat prop d'un centenar de morts. És un ciutadà noruec de 32 anys i se'l relaciona amb el fonamentalisme cristià, però sobretot amb l'extrema dreta xenòfoba, en un país amb el 20% de població immigrant. Els diaris noruecs el descriuen com un ultranacionalista, contrari a la multiculturalitat, que considerava una contaminació del seu país.

Actualitzat
La policia ha trobat a l'historial d'internet d'Anders Behring Breivik la probable raó que l'ha portat a cometre el doble atemptat que ha causat gairebé un centenar de víctimes a Noruega.

Està farcit de missatges de caràcter ultradretà i islamòfob amb crítiques a les polítiques europees d'integració multicultural com aquesta: "Quan el multiculturalisme va deixar de ser una ideologia dissenyada per desconstruir la cultura europea, les tradicions, la identitat i els estats-nació?"

De fet, la majoria de dades sobre Breivik s'han extret de les xarxes socials, on es defineix com a cristià i conservador amb interessos que van de la maçoneria a la cacera o els videojocs violents.

La institució Expo per a l'observació de l'escena radical de dretes assegura que el detingut és molt més radical i actiu en els ambients ultradretans del que s'ha dit fins ara. L'organització sueca ha explicat que Breivik estava registrat des de l'any 2009 al fòrum "Nordisk", on els seus 22.000 usuaris discuteixen temes com el poder de la raça blanca ària o les estratègies polítiques per a combatre la democràcia. Des d'aquest punt de trobada també s'han fet crits a la violència.

Es dedicava a l'agricultura, tenia una granja i, segons un dels seus proveïdors, al maig va comprar sis tones de fertilitzant. Suficient per fer explosius com els que s'haurien fet servir en el cotxe bomba a Oslo.

Aquest noruec de 32 anys vivia amb la seva mare en un barri ric de l'oest d'Oslo.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut