Barcelona

De Gispert no votarà a la consulta independentista del dia 10 a Barcelona

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, no votarà a la consulta independentista del dia 10 a Barcelona. Ho ha avançat a l'espai "L'entrevista", de Catalunya Informació, després d'expressar el seu respecte per la posició del president Artur Mas i els expresidents Jordi Pujol i Joan Rigol, que sí que ho han fet.

Actualitzat
La presidenta del Parlament considera que no ha d'anar a votar en la consulta sobre l'autodeterminació que se celebra fins al 10 d'abril a Barcelona pel que significa el seu càrrec, i no ho farà ni tan sols a títol personal, com ho va fer Artur Mas.

De Gispert ha argumentat que li és difícil "deslligar" el càrrec que ocupa a l'hora de participar en la consulta sobiranista, motiu pel qual ha decidit no fer-ho.

No obstant això, ha assegurat que no discrepa i "respecta" la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, que dijous passat va votar de forma anticipada a la seu de l'entitat Òmnium Cultural a favor de la independència, cosa que ha suscitat una gran controvèrsia i reaccions de tota mena entre els partits catalans.

Amb la seva negativa a participar en la consulta, De Gispert se situa en la mateixa línia que el màxim dirigent d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que va assegurar que no es deixarà "arrossegar pel corrent" independentista de la política catalana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut