barça

Qui és Chadi Riad, el central imponent a qui Xavi augura un bon futur

És un dels responsables dels pocs gols que encaixa l'equip dirigit per Rafa Márquez

Redacció Esport3Actualitzat

Entre els 6 jugadors del filial que Xavi va cridar divendres per completar la sessió hi havia un parell de centrals, la posició més debilitada per la plaga de lesions que afecta la defensa de la primera plantilla. Eren Chadi Riad i Pelayo Fernández, dos dels responsables dels pocs gols que encaixa l'equip de Rafa Márquez, 4 en 7 partits. El primer ha vist el seu nom per primera vegada en una llista del tècnic de Terrassa, que ha justificat la seva convocatòria remarcant les virtuts del jugador:  

"Chadi és un central amb envergadura, agressiu i bona sortida de pilota, l'anem seguint des de fa temps. Ja demostra coses amb el filial i pot demostrar coses amb el primer equip. És un futbolista que pot ser important."

Chadi va arribar a La Masia pocedent del Mallorca el primer any de juvenil i per culpa d'una adaptació poc fluida va marxar cedit al Sabadell. Allà va oferir el seu millor rendiment i l'aleshores tècnic arlequinat Antonio Hidalgo va confiar en ell per fer-lo debutar a la Copa i a la Segona divisió amb el primer equip vallesà. Enguany, aquest marcador esquerrà va renovar pel Barça fins el 2024 amb un any més opcional i té un valor de mercat de 300.000 euros, segons Transfermarkt.

Les claus del joc de Chadi Riad

Semblances amb Pelayo, l'altre central que pica a la porta de Xavi

Quan Chadi i Pelayo formen parella, no encaixen gols. A més, els dos tenen moltes coses en comú. 19 anys, generació del 2003, l'any que Ronaldinho arriba a Can Barça, un físic imponent i alternen minuts de qualitat al Barça Atlètic --Riad 525 i Fernández 336 al grup II de la 1a RFEF--, amb aparicions a la UEFA Youth League, aprofitant que es troben en l'últim any de juvenil. Sense anar més lluny Chadi va ser l'autor d'un dels sis gols (1-6) contra l'Inter de Milà.

Per la seva banda, Pelayo Fernández va néixer a Avilés i va passar pels planters de l'Sporting de Gijón i Quirinal abans d'aterrar a la Masia, fa tres anys. Amb un valor de mercat de 50.000, si se l'ha de comparar amb algun jugador és amb el seu propi pare, Sergio Fernández. Els testos s'assemblen a les olles.

També central alt i pèl-roig com ell, Sergio va jugar 345 partits a l'elit en la primera dècada dels 2000, i va deixar una petjada especial al Celta de Vigo, precisament el pròxim rival del Barça a la Lliga. 

Anar al contingut