El líder no deixa ni les engrunes i guanya per segon dia consecutiu
El líder no deixa ni les engrunes i guanya per segon dia consecutiu (@ehitzulia)
Ciclisme

Vingegaard repeteix a la Itzulia i consolida el liderat

El danès Vingegaard ha guanyat la segona etapa seguida a la Volta al País Basc, en imposar-se a l'esprint a Mikel Landa. Els dos primers de la general han arribat junts a Santurtzi, només amb dos segons de marge sobre el grup que els perseguia

Arcadi AlibésActualitzat

No passa gaire sovint que el líder i el segon classificat d'una volta per etapes deixin enrere tots els rivals i es presentin sols a la línia d'arribada. Avui ho han fet Vingegaard i Landa després que el danès, líder de la Itzulia des d'ahir, fes un canvi de ritme en l'ascensió al coll de La Asturiana, de segona categoria. Després d'uns moments de dubte, Landa s'ha decidit i ha pogut arribar fins a Vingegaard. El forat amb la resta s'ha anat ampliant i han aconseguit coronar amb mig minut d'avantatge sobre la resta de favorits. Fins a l'arribada quedaven 15 km i tot estava obert.

Darrere, però, no ho tenien fàcil, ja que la sinuositat del descens no afavoria la persecució. Això ha fet que Vingegaard i Landa poguessin arribar als carrers de Santurtzi encara amb marge per disputar-se la victòria d'etapa. El danès ha entrat primer a l'últim revolt i Landa ja no l'ha pogut remuntar.

D'aquesta manera, el vencedor del Tour ha guanyat la segona etapa seguida i ha consolidat l'avantatge a la general, ja que, a més de la bonificació de l'arribada, també havia esgarrapat 3 segons en l'últim esprint intermedi.

Ara Vingegaard supera Landa de 12 segons, mentre que el tercer, Gaudu, ja és a 31 segons. L'etapa de demà, que, com sempre, es veurà per Esport3, té Amorebieta com a punt de sortida i arribada, i en el recorregut hi ha tres colls de muntanya.

Anar al contingut