Van Vleuten, en el final de l'última etapa del Tour (EFE)
ciclisme

Van Vleuten s'endú el Tour de França femení amb una nova exhibició

Segons victòria d'etapa i general per la corredora del Movistar de 39 anys

Annemiek van Vleuten s'ha endut la primera edició del reformulat Tour de França femení amb una nova exhibició. Per segon dia consecutiu la neerlandesa ha guanyat una etapa de muntanya en solitari.

En la vuitena i última etapa, Van Vleuten ha arribat a la meta de La Planche des Belles Filles amb 30 segons d'avantatge respecte de la segona classificada de la general i ha reafirmat la victòria d'aquesta primera edició de la volta francesa femenina. La corredora del Movistar ha acabat a 3.48 de la segona classificada, Demi Vollering. La polonesa Katarzyna Niewiadoma ha completat el podi.

Victòria històrica del conjunt Movistar

Ben al contrari que l'equip masculí, el femení de Movistar ha fet història i s'ha endut amb Van Vleuten la primera edició d'un Tour de França femení que s'ha reformulat després d'anys amb diferents formats. La neerlandesa es va vestir de groc dissabte després de culminar un atac espectacular a més de 60 km de la meta.

Als 39 anys, Van Vleuten engreixa encara més el seu palmarès i es reafirma com la millor escaladora del món. Entre els seus triomfs, destaca un or olímpic i tres campionats del món de ciclisme entre ruta i contrarellotge.