EFE/EPA/Claudio Giovannini / Pool
Motor

Els Mercedes de Bottas i Hamilton dominen els primers lliures del Gran Premi de la Toscana

Valtteri Bottas ha estat el més ràpid en les dues sessions i ha superat el seu company d'equip Lewis Hamilton

Francesc RosésActualitzat

Com sol passar aquest any, els Mercedes han dominat la primera jornada d'entrenaments del Gran Premi de la Toscana, que estrenarà el circuit de Mugello en el Mundial d'F1. Valtteri Bottas ha batut el seu company d'equip Lewis Hamilton, mentre que la parella de Red Bull, amb Max Verstappen i Alex Albon, s'ha instal·lat en la tercera i quarta posició, respectivament.

En la lluita que es coneix com "dels altres", Daniel Ricciardo, amb Renault, ha estat el més ràpid davant del seu company Esteban Ocon. Checo Pérez, que busca equip per al pròxim Mundial després d'haver sabut que Racing Point (Aston Martin) havia escollit Sebastian Vettel, ha estat setè, davant del guanyador del passat Gran Premi d'Itàlia, Pierre Gasly, que continua demostrant que es troba en plena forma.

Charles Leclerc ha marcat el desè millor temps en una sessió en què els pilots de Ferrari han experimentat una lleu millora en els seus monoplaces respecte als passats Grans Premis de Bèlgica i Itàlia, en què van tocar fons. Els cotxes italians, que per celebrar la participació número 100 de la marca en un Gran Premi de Fórmula 1, van decorats amb els colors originals del 1950, s'han adaptat més bé a un traçat que, curiosament, és propietat de la marca italiana. Sebastian Vettel ha marcat el dotzè millor temps, davant de Carlos Sainz, que va estar a punt de guanyar el passat Gran Premi a Monza. McLaren ha tingut una actuació decebedora pel que fa al comportament dels seus monoplaces. Lando Norris, 14è, ha tingut una sortida de pista que ha obligat a fer una de les dues aturades de la sessió amb bandera vermella. L'altre l'ha motivat el xoc entre Checo Pérez i Kimi Räikkönen.

En les simulacions de carrera, Bottas i Hamilton no han pogut pressionar els motors dels seus cotxes, com ja va passar en la carrera del Gran Premi d'Itàlia. A causa d'una nova norma establerta a partir de Monza, els equips no poden modificar els programes dels seus motors.

Anar al contingut