Valtteri Bottas deixarà Mercedes a final de temporada
Fórmula 1

Valtteri Bottas correrà amb Alfa Romeo la pròxima temporada

El pilot finlandès deixarà Mercedes després de cinc anys per unir-se a la marca italiana el 2022

Redacció Esport3Actualitzat

El que ja se sabia extraoficialment fa setmanes, ara es confirma: Valtteri Bottas abandonarà Mercedes a finals de temporada. El company de Lewis Hamilton durant cinc anys ha estat al punt de mira en diverses ocasions pel seu baix rendiment esportiu. A partir de la temporada vinent, Valtteri Bottas correrà amb Alfa Romeo, on ha quedat un seient lliure després de la retirada del Gran Circ de Kimi Räikkönen.

La sortida del pilot finlandès, però, es podria haver precipitat per la polèmica que hi ha hagut al Gran Premi dels Països Baixos. I és que Bottas va desobeir les ordres d'equip i va marcar la volta ràpida de la cursa, amb la qual cosa li va treure aquest honor a Hamilton. El britànic es va aturar a boxes per posar els pneumàtics tous i fer un últim gir ràpid a Zandvoort per recuperar el punt que atorga la volta ràpida de la cursa.

Des del 2017, Valtteri Bottas ha participat en 92 curses, de les quals n'ha guanyat 9 i ha fet 17 poles. En total, el finlandès ha aconseguit 54 podis amb la marca germànica.

Bottas, assenyalat

Durant el Gran Premi de Sakhir de l'any passat ja es va parlar d'una possible sortida de Bottas de Mercedes. En aquella ocasió, George Russell, que va substituir un Hamilton amb coronavirus, el va superar clarament durant tot el cap de setmana. De fet, el pilot britànic de Williams serà el seu substitut a Mercedes, tal com va avançar Francesc Rosés el passat mes de juliol.

Anar al contingut