Manuel Bortuzzo, en una imatge d'arxiu
Natació

Una promesa de la natació italiana perd la mobilitat de les cames després de rebre un tret al tòrax

Manuel Bortuzzo, de 19 anys, va rebre un tret des d'un ciclomotor quan tornava a casa i l'impacte de la bala li va provocar una greu lesió medul·lar

Actualitzat

Manuel Bortuzzo, de 19 anys i una de les promeses de la natació italiana, ha perdut la mobilitat de les cames després de rebre un tret a Roma la nit de dissabte passat, la qual cosa li va provocar una lesió medul·lar, segons informen els mitjans locals.

"Lamentablement això vol dir que de moment creiem que no pot haver-hi una recuperació funcional del moviment de les cames. La possibilitat de recuperar la mobilitat de les cames amb el coneixement mèdic actual no és possible", ha explicat als mitjans el director del Departament de Neurologia de l'Hospital de Sant Camil de Roma, Alberto Delitala.

Manuel Bortuzzo (Trieste, 1999) havia arribat a la capital italiana per entrenar-se i poder accedir en un futur a l'equip nacional, on ja estava considerat una promesa del mig fons per la Federació Italiana de Natació.

La nit de dissabte a diumenge estava amb uns amics, la seva parella i altres atletes a les portes d'un bar al qual no van poder accedir perquè prèviament hi havia hagut una violenta baralla a l'interior. De retorn a casa, el jove va rebre un tret disparat des d'un ciclomotor i la bala li va impactar al tòrax.

Les autoritats investiguen aquest succés però sospiten que els agressors, suposadament vinculats a la màfia local, van poder confondre el jove nedador amb una altra persona, presumiblement vinculada amb la baralla anterior al local. De moment, les autoritats han identificat un dels participants en la baralla i l'han interrogat, si bé aquest ha negat que tingués res a veure ni amb la baralla ni amb el nedador, segons informen els mitjans locals.

Anar al contingut