Fórmula 1

Una avaria de Vettel dona la victòria a Lewis Hamilton en el GP de Rússia

Una vegada més aquesta temporada les errades de Ferrari han donat la victòria als Mercedes. I aquest diumenge a Rússia ha sigut especialment dolorós perquè tot semblava indicar que el triomf seria de color vermell

Noel RodríguezActualitzat

Lewis Hamilton s'ha imposat en el GP de Rússia, al davant del seu company Bottas i el pilot de Ferrari, Leclerc.

Una vegada més aquesta temporada, les errades de Ferrari han donat la victòria als Mercedes. I aquest diumenge a Rússia ha sigut especialment dolorós perquè tot semblava indicar que el triomf seria de color vermell. Especialment després de la sortida.

Sebastian Vettel ha fet una arrencada perfecta des de la tercera posició de l'engraellat. Abans del primer revolt havia superat Lewis Hamilton per una petita errada del britànic, i el "poleman" Charles Leclerc, gràcies al rebuf de la llarga recta de Sotxi.

El cotxe de seguretat ja ha aparegut a la primera volta. Antonio Giovinazzi (Sauber Alfa Romeo) ha fet un "strike" amb Romain Grosjean i Daniel Ricciardo. El francès s'ha vist obligat a abandonar.

Represa neta de cursa amb Carlos Sainz ocupant la quarta posició. El madrileny ha avançat Valtteri Bottas a la sortida, però la diferència de motor s'ha posat de manifest a la setena volta, quan el finlandès ha recuperat la quarta posició.

A partir del vuitè gir ha començat un polèmic intercanvi de missatges a Ferrari. Li deien a Leclerc: "Vettel et deixarà passar a la pròxima volta". Leclerc tenia molt millor ritme que Vettel i demanaven a l'alemany que es deixés avançar pel seu company d'equip, però es resistia.

Vettel no volia cedir per no perdre temps i demanava que fos Leclerc qui fes l'esforç per acostar-se, però el monegasc no volia desgastar els neumàtics amb el rebuf de Vettel.

Davant l'amenaça de Lewis Hamilton i la resistència de Vettel, a Ferrari han decidit endarrerir el canvi de posicions, que s'ha produït amb les aturades. Leclerc ho ha fet a la 24 i Vettel a la 27. Tot planificat perquè així el debutant a Ferrari recuperés posició respecte al seu company d'equip.

Tot en ordre per a un nou doblet dels italians, però poc després la cursa ha saltat pels aires. El motor de Vettel deia prou al poc d'incorporar-se i direcció de cursa ha tret el cotxe de seguretat virtual.

Ball inesperat d'entrada a canviar gomes en què el gran beneficiat ha sigut Mercedes, que encara no s'havia aturat. Això ha deixat Lewis Hamiton en primera posició, segon a Leclerc i tercer a Bottas.

Però el Ferrari portava calçats els compostos més durs, per això han decidit sacrificar la segona posició de Leclerc fent-lo entrar novament per posar el neumàtic tou i així optar a la victòria.

Maniobra arriscada que no ha reeixit. Hamilton s'ha escapat en primera posició i Bottas ha contingut els continus atacs de Leclerc, que ha acabat tancant el podi.

Carlos Sainz ha entrat finalment en sisena posició, després d'una lluita aferrissada lluita amb els Red Bull, que finalment han acabat al davant.

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut