Quique Setién donant ordres en un dels únics tres partits que ha guanyat fora de casa, a Mallorca
Quique Setién no ha aconseguit adreçar la trajectòria del Barça a fora (EFE)
Barça

Setién empitjora els números de Valverde fora de casa i s'apropa a Rijkaard

El conjunt blaugrana ha perdut cinc partits de Lliga a fora, un per sota dels 6 de la temporada 2007-08. Només s'han sumat 23 dels 48 punts possibles i la progressió amb Setién és encara pitjor que amb Valverde

Jordi SunyerActualitzat

Després de l'empat a Vigo, Luis Suárez i Quique Setién van donar explicacions creuades del per què del mal rendiment del Barça lluny del Camp Nou aquesta temporada.

"Què li passa a l'equip fora de casa? Per això hi ha els entrenadors, per analitzar aquestes situacions. Nosaltres intentem aportar tot el que podem dins del camp, però tenim la sensació que a fora estem perdent punts molt importants, cosa que no passava altres temporades." (Luis Suárez, després del Celta- Barça)

La culpa sempre és de l'altre, però els fets són irrefutables. El Barça, a Balaídos, va empatar per segon desplaçament consecutiu i es va deixar igualar el partit dues vegades. A fora, a la Lliga, el Barça ha sumat menys de la meitat dels punts possibles, 23 de 48, per sota del Madrid i el Sevilla i igualat amb l'Atlètic de Madrid. Ahir, no va servir de res que Suárez marqués els seus primers gols de la segona volta.

La feblesa del Barça lluny del Camp Nou, però, s'ha accentuat amb el canvi de tècnic en totes les competicions. Setién només ha guanyat tres partits dels nou que ha dirigit des de la banqueta visitant, i un va ser el de Copa a Eivissa, en què l'equip local es va avançar en el marcador. Amb el cantàbric a la banqueta també es va produir l'eliminació de la Copa a San Mamés, les derrotes al Bernabéu i a Mestalla i l'empat al camp del Nàpols a la Champions. Però a més, des del relleu a la banqueta, Messi només ha marcat un gol a fora, i va ser el que va arrodonir la golejada a Mallorca, gens decisiu.

"Ens falta contundència per transformar el joc que fem en gols. La superioritat que vam manifestar a Vigo en una gran part del primer temps va ser suficient com per haver resolt el partit d'una manera més còmoda i afrontar la segona part amb més tranquil·litat. Però ens està costant." (Quique Setién, a la roda de premsa posterior al Celta- Barça)

Valverde, amb més partits a la banqueta blaugrana que Setién, va perdre el mateix nombre d'enfrontaments i només en va empatar un més. La comparativa és més eloqüent si ens fixem en les derrotes del Barça com a visitant a aquestes alçades de Lliga de les anteriors temporades: només un la passada, cap en fa dues. L'últim any de Luis Enrique es van sumar 42 punts a fora, xifra ja inabastable aquesta temporada... i el campió va ser el Madrid.

Anar al contingut